V parku v centre obce sa ráno prechádzal medveď

NETKY.SK • 5 Jún 2012, 07:07 • 2 min
V parku v centre obce sa ráno prechádzal medveď

V parku v centre obce sa ráno prechádzal medveď

slovakia

left justify in out

img

Obyvateľov Veľkých Turoviec v okrese Levice dnes ráno vystrašil medveď prechádzajú sa v parku v centre obce. Medveď po približne dvojhodinovej prechádzke preskočil oplotenie a odkráčal po ceste. "O medveďovi som sa dozvedel okolo piatej hodiny ráno, nechcel som tomu veriť. Nepamätám si, že by sme tu niekedy nejakého medveďa mali. Hneď som volal na políciu, čo robiť. Až po dvoch hodinách sa nám podarilo medveďa z parku nejako vyduriť," uviedol starosta Jaroslav Péter. Zhruba 120 kilogramov vážiaci maco na nikoho nezaútočil ani neprevracal odpadkové koše. "Netušíme, čo tu hľadal, či nejakú potravu alebo sa len zatúlal. V každom prípade však budeme musieť v spolupráci s políciou okolie obce nejaký čas monitorovať. Upozornili sme aj susedné obce, aby ľudia zvýšili opatrnosť," konštatoval starosta.

Medveď v oblasti Veľkých Turoviec je raritou. Obec leží na styku východného okraja Ipeľskej pahorkatiny s južnými výbežkami Krupinskej výšiny v doline Krupinice. "Sme skôr rovinatá obec, žiadne veľké kopce tu nemáme. Preto predpokladáme, že sa sem medveď zatúlal od Kremnických vrchov," domnieva sa Péter.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies