V parížskom Champs-Elysées sa uskutočnilo najväčšie hromadné písanie diktátu

NETKY.SK • 5 Jún 2023, 16:15 • 2 min
V parížskom Champs-Elysées sa uskutočnilo najväčšie hromadné písanie diktátu

PARÍŽ - Na slávnom parížskom bulvári Champs-Elysées sa uskutočnila súťaž v písaní diktátu. Zapojilo sa do nej až 5000 ľudí, čo si vyslúžilo aj zápis do Guinnesovej knihy rekordov ako najväčší hromadný diktát.

slovakia

left justify in out

Na slávnom parížskom bulvári Champs-Elysées sa uskutočnila súťaž v písaní diktátu, do ktorej sa zapojilo až 5000 ľudí. Táto udalosť sa dostala aj do Guinnesovej knihy rekordov ako najväčší hromadný diktát. V pondelok to uviedla spravodajská stanica BBC, informuje TASR.

 

Do súťaže sa prihlásilo 50.000 osôb, z ktorých organizátori vybrali 5000 účastníkov vo veku od 10–90 rokov. Na Champs-Elysées bolo preto rozmiestnených až 1700 školských lavíc, v ktorých mali účastníci počas súťaže sedieť. Súťaž pozostávala z troch kôl. V prvom kole bol súťažiacim nadiktovaný výňatok z poviedky francúzskeho autora Alphonseho Daudeta Pápežova Mulica. V ďalších dvoch kolách účastníci písali ukážky z modernej literatúry a text o rugby. Stanica BBC pripomína, že diktáty sú na francúzskych školách bežnou, no zároveň aj obávanou metódou na učenie pravopisu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona