V Paríži zorganizovali testovací koncert. Chceli zistiť, či dokážu bezpečne rozmiestniť 5000 osôb

NETKY.SK • 30 Máj 2021, 10:08 • 2 min
V Paríži zorganizovali testovací koncert. Chceli zistiť, či dokážu bezpečne rozmiestniť 5000 osôb

PARÍŽ - Tisícky ľudí s rúškami na tvárach a negatívnymi testami na prítomnosť koronavírusu sa zúčastnili na sobotňajšom koncerte v Paríži.

slovakia

left justify in out

Tento exkluzívny experiment mal Francúzsku poslúžiť na lepšiu pripravenosť pri opätovnej organizácii veľkých podujatí. V AccorHotels Arene vo východnej časti mesta sa predstavila francúzska rocková skupina Indochine a DJ Étienne de Crecy. Omnoho väčšia pozornosť sa však sústredila na návštevníkov koncertu.

 

img

 

Parížsky úrad verejného zdravotníctva pomohol zorganizovať akciu s cieľom zistiť, či je bezpečné umožniť 5000 ľuďom s rúškami tancovať spolu v otvorenom priestore koncertnej arény bez spoločenských rozostupov.

 

img

 

Mohlo by vás zaujímať: Raz k tomu muselo dôjsť! Za čo Emmanuel Macron priznal zodpovednosť?

Do arény mohli prísť osoby vo veku 18 - 45 rokov. Účastníci podujatia mali vstup zdarma, boli však povinní absolvovať tri testy na ochorenia COVID-19, dva pred koncertom a posledný po skončení akcie.

Miera hospitalizácii i počet potvrdených prípadov vo Francúzsku mali počas posledných týždňov klesavú tendenciu. Situácia sa však zlepšuje na celom kontinente. Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie a Európskeho centra pre prevenciu a kontrolu chorôb zaznamenala Európa tento týždeň najväčší pokles nových prípadov ochorenia COVID-19 a súvisiacich úmrtí v porovnaní s ktorýmkoľvek regiónom sveta. Pod priaznivé čísla sa podpísala predovšetkým napredujúca vakcinačná kampaň.


Podobné testovacie koncerty sa nedávno uskutočnili aj v ďalších európskych krajinách, napríklad v Španielsku, Holandsku a Spojenom kráľovstve.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona