V Paríži zadržali muža, ktorý chcel v metre napadnúť vojaka z protiteroristickej jednotky

NETKY.SK • 15 September 2017, 12:49 • 2 min
V Paríži zadržali muža, ktorý chcel v metre napadnúť vojaka z protiteroristickej jednotky

PARÍŽ - Francúzske bezpečnostné zložky zadržali dnes muža, ktorý sa predpoludním pokúsil zaútočiť nožom na vojaka hliadkujúceho v stanici metra.

slovakia

left justify in out

Útočníka rýchlo premohli a nikto neutrpel zranenia. Vyšetrovanie prevzala protiteroristická prokuratúra, oznámil hovorca francúzskej vlády s tým, že prezident Emmanuel Macron hovoril o prípade s bezpečnostnými expertmi.

 

K incidentu došlo na stanici Chatelet v centre francúzskej metropoly. Útočník podľa policajných zdrojov citovaných agentúrou DPA vo svojich vyhláseniach spomínal Alaha. Prokuratúra uviedla, že prípad vyšetruje pre podozrenie z terorizmu na základe predbežného preskúmania informácií o zadržanom.

 

Muž sa pokúsil napadnúť príslušníka protiteroristickej jednotky francúzskych ozbrojených síl. Tie hliadkujú v rámci operácie Sentinelle v uliciach miest a na verejných priestranstvách vo Francúzsku už dva a pol roka v súvislosti so sériou teroristických útokov, ktoré si v krajine vyžiadali 240 mŕtvych.

 

Francúzska vláda len tento štvrtok potvrdila, že operácia Sentinelle, na ktorej sa podieľa 7000-10.000 vojakov, bude pokračovať. Armádni príslušníci však podľa nej budú nasadzovaní "flexibilnejšie"Ministerka obrany Florence Parlyová dnes pre rozhlasovú stanicu Europe-1 povedala, že najnovší útok preukazuje funkčnosť vládnej stratégie zameranej na to, aby bolo pôsobenie týchto jednotiek "nepredvídateľnejšie... pre potenciálnych útočníkov".

 

Vojaci a policajti sa vo Francúzsku opakovane stali terčom islamisticky motivovaných útokov. Len minulý mesiac 36-ročný Alžírčan na parížskom predmestí vrazil s vozidlom do skupiny vojakov, z ktorých šiesti utrpeli zranenia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies