V Paríži sa začali ďalšie protesty

NETKY.SK • 8 December 2018, 10:51 • 2 min
V Paríži sa začali ďalšie protesty

PARÍŽ - V Paríži sa v sobotu začali ďalšie protesty "žltých viest". Dav sa zišiel na slávnej Champs-Élysées, kde sa nachádza aj množstvo policajtov, ktorých úlohou je zabrániť možným výtržnostiam.

slovakia

left justify in out

Stovky ľudí sa stretli v sobotu ráno pri Víťaznom oblúku, ktorý poškodili demonštranti počas protestov presne pred týždňom.

Dnešný pochod sa začal pokojne. Obchody v tejto časti mesta, ktoré sú v predvianočnom období plné zákazníkov, sú zatvorené. Hovorca parížskej polície uviedol, že dnes už zadržali 170 ľudí podozrivých z plánovania násilností.

 

Vláda prezidenta Emmanuela Macrona v súvislosti s dnešnými demonštráciami proti jeho reformám nasadila po celej krajine 89-tisíc členov bezpečnostných zložiek. V Paríži pritom bude dohliadať na situáciu osemtisíc policajtov. Zatvorené dnes budú aj Eiffelova veža a múzeum Louvre.

Protesty očakávajú aj v Belgicku a Holandsku. Stovky policajtov v sobotu zmobilizovali v Bruseli, kde minulý týždeň protestujúci podpálili dve policajné autá. Viac ako 70 ľudí tam zadržali.

 

Pochody sa konajú aj pred niektorými významnými inštitúciami Európskej únie, ktoré sú dnes zatvorené. Podobnú situáciu očakávajú aj v centre mesta.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies