V Paríži sa pobili rumunskí chuligáni zo Steauy a Dinama Bukurešť

NETKY.SK • 13 Jún 2016, 22:02 • 2 min
V Paríži sa pobili rumunskí chuligáni zo Steauy a Dinama Bukurešť

PARÍŽ - Výtržnosti futbalových chuligánov na EURO 2016 pokračovali aj v pondelok. V Paríži sa pobili fanúšikovia dvoch tradičných rumunských klubov - Steauy a Dinama Bukurešť. Informácie priniesla agentúra DPA s odvolaním sa na špecializovaný rumunský portál Prosport.

slovakia

left justify in out

Výtržnosti v uliciach hlavného mesta medzi rumunskými fanúšikmi sa začali tak, že skupina chuligánov zo Steauy napadla šéfa fanklubu Dinama Bukurešť. Priaznivci rivala následne atak opätovali a zaútočili na bar s fanúšikmi mestského nepriateľa. Podľa rumunského ministerstva zahraničných zadržala polícia deväť výtržníkov, no len dvoch ponechala vo vyšetrovacej väzbe. Medzi zadržanými by mal byť aj Andrei Florescu, ktorý hrá rugby za rumunský klub CSA Steaua a v minulosti sa viackrát zapojil do fanúšikovských bitiek.

 

Bezpečnostné zložky majú od začiatku EURO 2016 problémy s futbalovými chuligánmi. Počas víkendu vyčíňali najmä anglickí "rowdies", ktorí sa viackrát pobili v Marseille s miestnymi obyvateľmi a následne aj s ruskými fanúšikmi na tribúne počas vzájomného duelu národných tímov. Európska futbalová únia (UEFA) Angličanom aj Rusom pohrozila, že v prípade ďalších takýchto nepríjemností oba výbery vylúči z turnaja.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies