V Paríži sa konal prvý pochod gejov od schválenia homosobášov

NETKY.SK • 30 Jún 2013, 08:55 • 2 min
V Paríži sa konal prvý pochod gejov od schválenia homosobášov

PARÍŽ - Desiatky tisíc ľudí v sobotu zaplnili ulice v centre Paríža, kam prišli na tradičný pochod neheterosexuálnych osôb. Tentoraz sa však niesol v oslavnom tóne, keďže presne pred mesiacom vstúpil do platnosti zákon povoľujúci manželstvá osôb rovnakého pohlavia. Za zvukov hlasnej tanečnej hudby a rôznych dekorácii prešiel pochod centrom hlavného mesta. Účastníci sa zhodli, že vďaka prelomovému zákonu malo tohtoročné podujatie špeciálny nádych.

slovakia

left justify in out

Prevažne katolícke Francúzsko sa v máji stalo 14. krajinou sveta, kde môžu homosexuáli vstupovať do plnohodnotného manželstva. Zrovnoprávnenie s heterosexuálmi sa týka taktiež osvojovania si detí, čo medzi Francúzmi vyvolalo vášnivú debatu a vlnu odporu. Dejiskom prvého oficiálneho sobáša osôb rovnakého pohlavia bolo koncom mája mesto Montpelier.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies