V Paríži sa búri ázijská komunita proti policajnej brutalite

NETKY.SK • 28 Marec 2017, 09:17 • 2 min
V Paríži sa búri ázijská komunita proti policajnej brutalite

PARÍŽ - Zadržaním troch ľudí sa v pondelok večer v Paríži skončilo zhromaždenie zvolané na protest proti policajnému násiliu, ktorého obeťou sa tentoraz stal 56-ročný muž ázijského pôvodu.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom dnes denník Le Parisien. Spočiatku pokojný protest, na ktorom sa v pondelňajších večerných hodinách pred policajnou stanicou 19. parížskeho obvodu zišlo približne 150 ľudí, prerástol do potýčok s policajtmi po tom, ako jeden z účastníkov rozbil okná na policajnom aute a hodil dovnútra zápalnú fľašu.

 

Polícia na to reagovala streľbou, pričom použila kaučukové náboje. Demonštranti do policajtov hádzali kamene a fľaše. Pouličné strety si vyžiadali zranenia troch policajtov. Príčinou tejto demonštrácie bola udalosť z uplynulej nedele, keď policajná hliadka prišla do jedného z bytov v 19. obvode preveriť informáciu o hádke, pričom jeden tam bývajúci na nich údajne zaútočil nožnicami. Policajti ho v sebaobrane zastrelili.

 

Dcéra obete tvrdí, že jej otec nebol schopný zaútočiť na iného človeka. Príbuzní trvajú na tom, že muž používal kuchynské nožnice pri porciovaní ryby a keď policajti zazvonili pri dverách, mechanicky vzal nástroj do ruky, keď im šiel otvoriť. Advokát rodiny sa tiež domnieva, že v prípade polície došlo k prekročeniu právomocí.

 

Podľa polície šlo v prípade policajta "o legitímnu obranu" kolegu, na ktorého muž z ázijskej komunity zaútočil nožnicami. Policajt, na ktorého muž zaútočil, neutrpel zranenia len vďaka tomu, že mal oblečenú nepriestrelnú vestu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona