V Paríži otvorili nové prijímacie centrum pre migrantov

NETKY.SK • 8 November 2016, 13:16 • 2 min
V Paríži otvorili nové prijímacie centrum pre migrantov

PARÍŽ - V Paríži dnes otvorili nové prijímacie centrum pre migrantov. Parížska primátorka Anne Hidalgová vyjadrila nádej, že toto centrum prispeje k tomu, aby migranti netáborili na uliciach mesta a vyvolávali tým nevôľu miestnych obyvateľov.

slovakia

left justify in out

Centrum pre migrantov sa nachádza v severnej časti Paríža a jeho kapacita je 400 osôb. Agentúra AP pripomenula, že od vlaňajšieho júna z parížskych ulíc a parkov vysťahovali viac ako 18.000 migrantov, ktorí si tam stavali stany a provizórne prístrešky. Likvidácia takýchto táborísk sa konala za asistencie polície, sociálnych služieb a dobrovoľníkov.

 

Naposledy takto francúzske úrady zlikvidovali provizórne táborisko, ktoré si skupiny migrantov postupne vybudovali v priestore medzi stanicami metra Jaures a Stalingrad na severe Paríža. Žilo tam zhruba 4000 ľudí, väčšina z nich pochádzala zo Sudánu, Afganistanu a Eritrey.

 

Úrady nariadili a zabezpečili ich prevoz do ubytovní v oblasti Ile-de-France. Úrady vtedy pred novinármi vysvetlili, že likvidácia táboriska je nutná z "humanitárnych dôvodov" a v záujme "obnovenia pokoja a bezpečnosti" v danej štvrti.

Táto operácia nasledovala po vysťahovaní takmer 7000 ľudí z tábora známeho ako Džungľa, ktorý vznikol na okraji severofrancúzskeho prístavného mesta Calais a stal sa symbolom migračnej krízy v Európe.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona