V Paríži otvorili ďalšiu reštauráciu, ktorá bola 13. novembra terčom útoku

NETKY.SK • 16 Marec 2016, 12:21 • 2 min
V Paríži otvorili ďalšiu reštauráciu, ktorá bola 13. novembra terčom útoku

PARÍŽ - Parížska reštaurácia Le Petit Cambodge, kde vlani 13. novembra počas teroristických útokov prišli o život traja ľudia, je od tohto pondelka znovu otvorená.

slovakia

left justify in out

Atentáty v Paríži si vyžiadali spolu 130 obetí a vyše 350 zranených.

 

"Život ide ďalej. Nevedeli sme dočkať znovuotvorenia," uviedla v pondelok podvečer Kirita Galloisová, ktorá je spoluvlastníčkou reštaurácie. Dodala, že v podniku pracuje pôvodný personál. "Všetci 17 sa chceli vrátiť," spresnila.

Reštaurácia prešla úplnou rekonštrukciou. Na čelnej stene pribudla mozaika, ktorá pripomína atentáty.

 

Po brasériách A la Bonne Biere a Le Comptoir Voltaire, bistre Le Carillon a pizzerii Casa Nostra je reštaurácia Le Petit Cambodge piatym znovuotvoreným podnikom spomedzi tých, kde 13. novembra 2015 útočilo komando teroristov. V bare La Belle Équipe pokračuje rekonštrukcia. Jej majitelia nedávno na facebookovej stránke napísali, že "otvoria raz ráno v roku 2016 o ôsmej, ako obyčajne".

 

Celkovo si útoky z 13. novembra v Paríži a na jeho predmestí Saint-Denis vyžiadali 130 obetí na životoch a vyše 350 zranených. Okrem spomínaných reštaurácií, barov a kaviarní bol terčom útoku ďalšieho komanda a dejiskom rukojemníckej drámy aj rockový klub Bataclan, kde zahynulo najviac ľudí - 90. Jedna osoba prišla o život aj na predmestí Saint-Denis, keď sa v blízkosti národného štadióna Stade de France odpálila trojica samovražedných atentátnikov.

 

Francúzsky prezident Francois Hollande, ale aj mnohí radoví Francúzi krátko po atentátoch vyjadrovali presvedčenie, že najlepšou odpoveďou na tragédiu v Paríži bude návrat k obvyklému spôsobu života. Jeho súčasťou je aj stretávanie sa s priateľmi pri spoločnom jedle v reštaurácii.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies