V Paríži otvorili ďalšie prijímacie centrum výhradne pre mužských migrantov

NETKY.SK • 10 November 2016, 17:34 • 2 min
V Paríži otvorili ďalšie prijímacie centrum výhradne pre mužských migrantov

PARÍŽ - Nové ubytovacie centrum pre migrantov s kapacitami pre približne 400 osôb otvorili dnes vo francúzskej metropole Paríž. S odvolaním sa na tamojšie úrady o tom informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Zariadenie bude poskytovať niekoľkodňové ubytovanie výhradne mužom. Podobné centrum určené pre ženy a celé rodiny sa tamojšie úrady chystajú otvoriť v priebehu nasledovných mesiacov na parížskom predmestí Ivry-sur-Seine. Vedenie Paríža uviedlo, že takéto centrá zriaďuje pre to, aby predchádzalo vzniku ďalších "divokých" utečeneckých táborov.

 

Agentúra AP pred pár dňami pripomenula, že od vlaňajšieho júna z parížskych ulíc a parkov vysťahovali dovedna vyše 18.000 migrantov, ktorí tam bývali v stanoch a provizórnych prístreškoch. Likvidácia takýchto táborísk sa konala za asistencie polície, pracovníkov sociálnych služieb a dobrovoľníkov.

 

Naposledy takto francúzske úrady zlikvidovali minulý týždeň provizórne táborisko, ktoré si skupiny migrantov vybudovali v priestore medzi stanicami metra Jaures a Stalingrad na severe Paríža. Žilo tam zhruba 4000 ľudí, väčšina z nich pochádzala zo Sudánu, Afganistanu a Eritrey. Migrantov úrady previezli do pripravených ubytovacích zariadení v oblasti Ile-de-France.

 

Táto operácia nasledovala po vysťahovaní takmer 7000 ľudí z tábora známeho ako Džungľa, ktorý vznikol na okraji severofrancúzskeho prístavného mesta Calais a stal sa symbolom migračnej krízy v Európe.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona