Po Paríži budete môcť chodiť celkom nahí a nikto vás nezatkne

NETKY.SK • 5 September 2017, 10:04 • 2 min
Po Paríži budete môcť chodiť celkom nahí a nikto vás nezatkne

Nudistov nájdeme už aj priamo vo francúzskej metropole Paríž. V jednom z verejných parkov totiž povolili nahotu.

slovakia

left justify in out

Francúzsko je krajinou, ktorá sa nahoty nebojí. Nudizmu je otvorená a dokázala to už viacerými svojimi počinmi. Nájdu sa tu mnohé oblasti a pláže, kde môžete oblečenie bez zábran zahodiť. Francúzi majú dokonca aj viacero barov, kde je nudizmus úplne povolený.

 

Najnovšie sa k týmto aktivitám pridalo aj hlavné mesto Paríž. V časti parku Bois de Vincennes uskutočnili experiment, kde sa na ploche 7300 metrov štvorcových môžu stretávať nudisti bez toho, aby ich niekto pokutoval za exhibicionizmus.

 

S nápadom prišiel námestník starostky Paríža Bruno Julliard, no so schválenie netradičného projektu prináša aj isté obmedzenia. Návštevníci tejto časti parku musia preukázať slušné správanie, aby sa predišlo vulgárnosti a voyeurizmu. Vo vybrané dni majú nahí Parížania prístup aj k neďalekému verejnému bazénu.

 

Nápad bol v meste prijatý celkovo veľmi pozitívne. Nudistická zóna je totiž výsledkom otvorenej vízie o využívaní spoločných priestranstiev. Napriek tomu, že sa Francúzi k tejto myšlienke stavajú liberálne, odhaľovanie sa na iných miestach si prísne strážia. Ak sa teda rozhodnete prezentovať svoje nahé telo tam, kde to povolené nie je, môžete dostať pokutu vo výške až 15-tisíc eur, prípadne ročné väzenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies