V Paríži neumožnili odletieť Malévom propalestínskym aktivistom do Tel Avivu

NETKY.SK • 8 Júl 2011, 10:55 • 2 min
V Paríži neumožnili odletieť Malévom propalestínskym aktivistom do Tel Avivu

V Paríži neumožnili odletieť Malévom propalestínskym aktivistom do Tel Avivu

slovakia

left justify in out

img

Deviatim aktivistom, ktorí sa chceli v Izraeli zúčastniť akcie na podporu Palestínčanov, vo štvrtok v Paríži neumožnili vstup na palubu lietadla maďarskej leteckej spoločnosti Malév. Podľa maďarskej tlačovej agentúry MTI aktivisti chceli letieť cez Budapešť do Tel Avivu.
      Podľa zdrojov z parížskeho letiska Roissy letenky deviatim osobám zrušili na základe zoznamu nežiaducich osôb zostavenej izraelskými orgánmi.
      Hovorca francúzskeho ministerstva zahraničných vecí Bernard Valero podľa MTI uviedol, že izraelské orgány oslovili priamo leteckú spoločnosť, rozhodnutie bolo na Maléve. Francúzske orgány do rozhodnutia nezasahovali, vydali iba vyhlásenie.
      V dokumente Valero vyzval francúzskych občanov, ktorí sa na letisku v Tel Avive pokúsia zúčastniť dnešnej akcie Pozdrav Palestíne, na opatrnosť. Izraelské orgány, ktoré sú ako jediné kompetentné rozhodnúť koho vpustia na územie svojej krajiny. Úrady naznačili, že nepovolia vstup nikomu, kto bude znamenať hrozbu na verejný poriadok, uviedol Valero.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies