V Pardubiciach vzdali poctu Hašekovi, vyradili jeho deviatku

NETKY.SK • 2 December 2013, 10:15 • 2 min
V Pardubiciach vzdali poctu Hašekovi, vyradili jeho deviatku

PARDUBICE - Legenda českého aj svetového hokeja brankár Dominik Hašek sa vo svojom rodisku dočkala v nedeľu veľkej pocty - extraligový klub HC ČSOB Pojišťovna Pardubice pred domácim súťažným duelom proti Sparte Praha (3:5) slávnostne vyvesil pod strop miestnej arény jeho dres s číslom 9.

slovakia

left justify in out

Predstavitelia mužstva pripravili pri tejto príležitosti takmer hodinový ceremoniál a Hašekovu deviatku si už v pardubickom klube nebude môcť vybrať iný hráč. Pri vyvesení vlajky s Haškovým menom a číslom asistoval slovenský útočník Radovan Somík.

V minulosti vynikajúci gólman je deviaty v poradí, ktorého si klub z Pardubíc uctil takouto formou. Hašeka si pripomenul prvý z klubov, za ktoré chytal. "Keď človek hrá hokej, chce urobiť všetko, aby mal vychytať víťazstvo. Nikdy nerozmýšľa nad tým, že niekedy by mal mať dres pod stropom haly," cituje Dominika Hašeka oficiálny web HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. 

Štyridsaťosemročný držiteľ mnohých individuálnych aj tímových ocenení, medzi ktorými vyčnieva olympijské zlato z Nagana 1998, ukončil kariéru v lete 2011. "Keď sa na trofeje pozriem, je to príjemný pohľad," prezradil Hašek. Práve v nedeľu 1. decembra uplynulo presne 32 rokov od debutu dvojnásobného víťaza Stanleyho pohára v seniorskom tíme Pardubíc, zhodou okolností vtedy hrali "pernikári" tiež proti Sparte Praha. "Pri premiére za Pardubice som ani nepomyslel na to, že ma čaká ďalších 30 rokov v profesionálnom hokeji. Boli sme vtedy poslední a ja som chcel dosiahnuť víťazstvo, aby sme nezostúpili," pokračoval slávny brankár. 

Slávnosť si priamo v strede hracej plochy nevychutnal Hašek sám, ale v kruhu najbližších a kamarátov. Nechýbala jeho dcéra Dominika, ale aj veľké postavy českého hokeja: Vladimír Martinec, Jiří Novák, Bohuslav Šťastný, Jiří Šejba, Otakar Janecký či tréneri Horymír Sekera, Zdeněk Uher, Karel Franěk a Václav Sýkora. Na videokocke nad ľadom videli diváci spomienkové video, pri ktorom najväčší aplauz zožali zábery zo zisku zlatej olympijskej medaily z Nagana 1998 či tri majstrovské tituly Pardubíc.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies