V paralelnom obrovskom slalome žien zlato pre fenomenálnu Ledeckú

NETKY.SK • 24 Február 2018, 07:13 • 2 min
V paralelnom obrovskom slalome žien zlato pre fenomenálnu Ledeckú

PJONGČANG - Češka Ester Ledecká po triumfe v super G v zjazdovom lyžovaní na zimných olympijských hrách v kórejskom Pjongčangu získala najcennejší kov aj v snoubordingu v paralelnom obrovskom slalome.

slovakia

left justify in out

Definitívne sa tak zapísala do histórie ZOH, ešte nikomu sa pod piatimi kruhmi nepodarilo získať na jednej olympiáde najcennejší kov v dvoch rôznych odvetviach.

Ledecká už v osemfinále vyradila obhajkyňu najcennejšieho kovu Patriziu Kummerovú zo Švajčiarska. Dostala sa až do finále, v ktorom zdolala Nemku Selinu Jörgovú, tá napokon získala striebro. Bronz má ďalšia reprezentantka Nemecka Ramona Theresia Hofmeisterová.

Bez cenného kovu zostali aj ďalšie dve medailistky zo ZOH 2014. Pred štyrmi rokmi strieborná Japonka Tomoka Takeučiová vypadla vo štvrťfinále a vtedy bronzová Ruska Aľona Zavarzinová tentokrát obsadila štvrtú priečku.

ZOH 2018 v kórejskom Pjongčangu - sobotňajšie výsledky:

SNOUBORDING
Ženy - paralelný obrovský slalom: 1. Ester Ledecká (ČR), 2. Selina Jörgová (Nem.), 3. Ramona Theresia Hofmeisterová (Nem.), 4. Aľona Zavarzinová (OŠR), 5. Tomoka Takeučiová (Jap.), 6. Julie Zoggová (Švaj.), 7. Daniela Ulbingová (Rak.), 8. Ina Meschiková (Rak.)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona