V. PALKO: Vražda Erensta Valka vrhá zlé svetlo na celú krajinu

NETKY.SK • 9 November 2010, 07:58 • 2 min
V. PALKO: Vražda Erensta Valka vrhá zlé svetlo na celú krajinu

V. PALKO: Vražda Erensta Valka vrhá zlé svetlo na celú krajinu

slovakia

left justify in out

img

Vražda popredného právnika a bývalého predsedu Ústavného súdu ČSFR Ernesta Valka vrhá zlé svetlo na celé Slovensko. "Bol príliš významným človekom," reagoval pre TASR bývalý minister vnútra Vladimír Palko.

Opatrenia, ktoré by podľa neho malo urobiť súčasné ministerstvo vnútra, zverejňovať nechcel, aby to nekomplikovalo vyšetrovanie. "Oni vedia, čo majú robiť. Treba im držať palce," vyhlásil.

Tragédia má podľa neho tak celospoločenskú, ako aj osobnú rovinu. "Je to ľudská tragédia, aj tragédia spoločnosti," povedal Palko, ktorý sa s Ernestom Valkom pozná ešte z mítingu KDH a VPN v roku 1990, teda dvadsať rokov.

Popredného právnika Ernesta Valka zastrelili v pondelok v neskorých večerných hodinách. Informoval o tom dnes na svojej webovej stránke denník SME, ktorému to potvrdil policajný prezident Jaroslav Spišiak. Valka zabili strelnou zbraňou a napriek rýchlej zdravotnej pomoci sa ho nepodarilo zachrániť, uviedol Spišiak. Podľa informácií SME zastrelili Valka v jeho dome v Limbachu.

Valko bol v roku 1992 predsedom Ústavného súdu ČSFR, predtým bol podpredsedom Snemovne ľudu Federálneho zhromaždenia ČSFR. Ako advokát pôsobil od roku 1993. V minulosti zastupoval Slovenský plynárenský priemysel (SPP) v súdnom spore o tzv. Duckého zmenky. Figuroval aj v súdnej kauze Tipos.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies