V palestínskom tábore vypukli ťažké boje medzi Fatahom a islamistami

NETKY.SK • 25 August 2015, 11:20 • 2 min
V palestínskom tábore vypukli ťažké boje medzi Fatahom a islamistami

BEJRÚT - Najmenej dva životy si dnes vyžiadali ťažké boje v palestínskom utečeneckom tábore v južnom Libanone. Oznámila to agentúra AP s odvolaním sa na libanonské bezpečnostné zdroje.

slovakia

left justify in out

Zrážky medzi ozbrojencami sekulárneho hnutia Fatah palestínskeho prezidenta Mahmúda Abbása a radikálnymi islamistami vypukli v tábore Ajn Hilwa. Počas bojov prišli o život dvaja členovia Fatahu a viac ako 30 osôb utrpelo zranenia. Vážne poškodených bolo viacero tamojších obydlí. Z tábora v obave o život ušlo veľké množstvo ľudí, ktorí smerovali do neďalekého libanonského prístavu Sajdá.

 

Prvé násilnosti vypukli v tábore už v sobotu po nevydarenom atentáte na predstaviteľa Fatahu a z noci nadnes vyústili do ťažkých bojov za použitia rakiet a automatických zbraní. K podobným krvavým výbuchom násilia dochádza v Ajn Hilwe opakovane, naposledy v júni tohto roku. Ide o najväčší palestínsky utečenecký tábor v Libanone, v ktorom dlhodobo žije okolo 70.000 utečencov. K nim v posledných rokoch pribudli ďalšie desaťtisíce utečencov zo Sýrie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies