V palestíne pochovali veľvyslanca, ktorý zomrel po výbuchu trezoru v Prahe

NETKY.SK • 8 Január 2014, 19:00 • 2 min
V palestíne pochovali veľvyslanca, ktorý zomrel po výbuchu trezoru v Prahe

PRAHA - Na predmestí Rámalláhu v stredu pochovali palestínskeho veľvyslanca Džamála Muhammada Džamála, ktorý zomrel po výbuchu trezoru v Prahe. Informoval o tom šéf českého styčného úradu v Palestíne Radek Rubeš.

slovakia

left justify in out

Podľa palestínskej misie v ČR bol pohreb oficiálny. Veľvyslanca, ktorého pozostatky v pondelok prepravili letecky z Prahy, pochovali po poludňajších modlitbách v lokalite Al-Bíra na Západnom brehu Jordánu, asi 15 kilometrov severne od Jeruzalema, informuje spravodajský portál iDNES.cz.

Veľvyslanec Džamál Muhammad Džamál zahynul pri explózii na Nový rok potom, čo otvoril trezor vo svojej novej rezidencii. Okolo prípadu je veľa nejasností a viaceré informácie sa rozchádzajú. Palestínčania napríklad pôvodne uviedli, že trezor nikto najmenej 20 rokov nepoužíval, neskôr však túto informáciu dementovali. Česká polícia počas vyšetrovania objavila v rezidencii neregistrované zbrane. Dcéra zosnulého veľvyslanca v piatok vyjadrila presvedčenie, že jej otec bol zavraždený. Ráná Džamálová naznačila, že výbušninu musel do trezoru niekto umiestniť počas sťahovania. Česká polícia uvádza, že zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by výbuch mala na svedomí "tretia osoba".
Za štvrťstoročie palestínskeho veľvyslanectva doteraz v Prahe pôsobili len traja veľvyslanci. Posledným bol práve Džamál Muhammad Džamál, ktorý bol vo funkcii od októbra 2013.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona