V Palerme sa zrútili dve budovy, štyria mŕtvi a 12 ranených

NETKY.SK • 19 December 2012, 07:56 • 2 min
V Palerme sa zrútili dve budovy, štyria mŕtvi a 12 ranených

V Palerme sa zrútili dve budovy, štyria mŕtvi a 12 ranených - Svet Dva susediace bytové domy sa dnes zrútili v historickom centre sicílskeho mesta Palermo. Pri nešťastí zahynuli štyria obyvatelia a zranenia utrpelo ďalších 12 ľudí.

slovakia

left justify in out

imgDva susediace bytové domy sa dnes zrútili v historickom centre sicílskeho mesta Palermo. Pri nešťastí zahynuli štyria obyvatelia a zranenia utrpelo ďalších 12 ľudí. Prokuratúra vyšetruje obvinenia, že najvyššie poschodie bolo postavené na jednej budove dodatočne a ilegálne. Informovali o tom talianske médiá, ktoré citovala agentúra AP a Reuters.

Tlačová agentúra LaPresse uviedla, že obyvatelia zavolali v pondelok večer hasičov, keď si všimli na múroch jednej z budov pukliny. Kým hasiči evakuovali obyvateľov, oba domy sa jeden po druhom zrútili.

Polovica z dvanástich rodín unikla tragédii, po ktorej zostali na mieste len kopy betónu, nábytku a domáceho vybavenia. Záchranári vytiahli z trosiek štyri telá. Najprv objavili dvoch mŕtvych mužov vo veku 54 a 82 rokov. Neskôr vytiahli zo sutín živé dievča.

Pátranie počas dneška viedlo k nálezu tiel dvoch žien vo veku 80 a 74 rokov. 

"Počuli sme škrípanie a padanie kameňov a inštinktívne sme vybehli z domu," uviedla novinárom žena, ktorá bývala v jednej z budov.

Tlačová agentúra ANSA citovala obyvateľku Giuseppinu Ferrarovú, podľa ktorej bolo štvrté poschodie vlani dostavané na jednu budovu dodatočne a to narušilo jej stabilitu. Televízia Sky TG24 informovala, že prokuratúra začala vyšetrovanie s cieľom zistiť, či pád spôsobila váha poschodia.

Zrútenie oboch budov je najnovším z niekoľkých podobných incidentov v Taliansku, kde sú bežné ilegálne stavby a nedodržiavanie stavebných predpisov.

Šéf požiarnikov v Palerme Gaetano Vallefuoco potvrdil novinárom, že k zrúteniu došlo vďaka problémom v konštrukcii budov, a nie pre únik plynu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies