V Pakistane zastrelili vodcu obávanej teroristickej skupiny Laškare Džhangví

NETKY.SK • 29 Júl 2015, 10:01 • 2 min
V Pakistane zastrelili vodcu obávanej teroristickej skupiny Laškare Džhangví

ISLAMABAD - Pri prestrelke s políciou zahynul dnes v strednom Pakistane Málik Išák, vodca obávanej sunnitskej militantnej skupiny Laškare Džhangví (Džhangvího armáda), napojenej na teroristickú sieť al-Káida. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

V utorok policajti Išáka spolu s jeho synmi prepravili z väzenia v meste Multán do oblasti neďaleko mesta Muzaffargarh, aby identifikoval niekoľkých mužov, ktorých zatkli pre podozrenie, že sú členmi Išákovej skupiny.


Na spiatočnej ceste prepadli dnes ráno policajný konvoj ozbrojenci na motocykloch a Išáka aj so synmi oslobodili.
"Na konvoj zaútočilo 12-15 teroristov... oslobodili obvineného a utiekli na motocykloch," uviedla policajná hovorkyňa v provincii Pandžáb.


Ďalší policajti ozbrojencov na úteku prepadli a pri následnej prestrelke zabili Išáka, oboch jeho synov a 11 ďalších teroristov. Pri zásahu utrpeli zranenia aj šiesti policajti.


Málik Išák bol na americkom zozname svetových teroristov a jeho skupina sa prihlásila k zodpovednosti za množstvo útokov, pri ktorých v Pakistane a Afganistane zahynuli stovky civilistov, najmä šiitov.


V minulosti čelil Išák viacerým obvineniam z vraždy, avšak súd ho zakaždým oslobodil, väčšinou pre neochotu svedkov vypovedať v jeho neprospech. Na základe zákona o udržiavaní verejného poriadku ho spolu so synmi polícia opäť zatkla v sobotu.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona