V Pakistane zahynulo najmenej 30 militantov

NETKY.SK • 21 Jún 2014, 15:56 • 2 min
V Pakistane zahynulo najmenej 30 militantov

ISLAMABAD - Najmenej 30 militantov zahynulo dnes pri útokoch stíhačiek pakistanskej armády na viaceré úkryty ozbrojencov v provinciách Chajbar Paštúnchvá a Severný Vaziristan, uviedla tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Pri prvom útoku v Chajbare zničili stíhačky dva úkryty v blízkosti pakistansko-afganskej hranice, pričom o život prišlo desať teroristov, povedal hovorca pakistanskej armády.
      

K druhému vzdušnému útoku došlo zhruba o tri hodiny neskoršie. Letecké sily zničili tri úkryty militantov v Severnom Vaziristane, kde zahynulo 20 teroristov. Všetky útoky boli údajne v oblastiach, kde nežije civilné obyvateľstvo.
      

Podľa pakistanskej armády už počas takmer týždeň trvajúcej operácie prišlo o život vyše 250 militantov. V bojoch a pri bombových útokoch bolo zabitých osem pakistanských vojakov.
      

Pakistanský premiér Naváz Šaríf nariadil armáde "elimináciu teroristov" po tom, ako zlyhalo niekoľkomesačné úsilie o zapojenie militantov do mierových rozhovorov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies