V Pakistane zadržali 97 militantov z al-Káidy a Laškare Džangví

NETKY.SK • 12 Február 2016, 12:38 • 2 min
V Pakistane zadržali 97 militantov z al-Káidy a Laškare Džangví

ISLAMABAD - Pakistanské bezpečnostné sily zadržali v meste Karáčí 97 príslušníkov teroristických organizácií al-Káida a Laškare Džangví vrátane troch ich veliteľov. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie pakistanských ozbrojených síl.

slovakia

left justify in out

Okrem zadržania veľkého počtu militantov sa pakistanským bezpečnostným silám podarilo prekaziť plán teroristov vyslobodiť z väzenia vraha amerického novinára Daniela Pearla.


Medzi zadržanými sú poprední predstavitelia Laškare Džangví Naím Buchárí a Sabír Chán, ako aj zástupca veliteľa Al-Káidy na indickom subkontinente (AQIS) Farúk Bháttí.


Hovorca pakistanskej armády na dnešnej tlačovej konferencii uviedol, že všetkých 97 mužov, ktorých zadržali pri viacerých raziách uskutočnených v priebehu niekoľkých dní, sa podieľalo na útokoch na pakistanské letecké základne, civilné letisko a policajné stanice.


Viacerí zo zadržaných vrátane Buchárího plánovali útok na ústrednú väznicu v meste Hajdarábad, ktorého cieľom bolo vyslobodenie Khalida Omara Sheikha, britského teroristu pakistanského pôvodu, ktorý v roku 2002 uniesol a zavraždil redaktora denníka Wall Street Journal Daniela Pearla.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies