V Pakistane nesúhlasia s tým, že USA dali kašmírsku militantnú skupinu na zoznam teroristických organizácií

NETKY.SK • 17 August 2017, 18:46 • 2 min
V Pakistane nesúhlasia s tým, že USA dali kašmírsku militantnú skupinu na zoznam teroristických organizácií

ISLAMABAD - Pakistanské ministerstvo zahraničných vecí vyjadrilo hnev a sklamanie z toho, že Washington označil za teroristickú organizáciu kašmírsku militantnú skupinu Hizbul mudžáhidín, ktorá v oblasti bojuje proti indickej vláde.

slovakia

left justify in out

Hovorca pakistanského rezortu zahraničia Nafíz Zakaría vo štvrtok povedal, že jeho krajina bude pokračovať v poskytovaní "politickej, diplomatickej a morálnej podpory" kašmírskemu ľudu v jeho snahe zameranej na sebaurčenie.

Administratíva amerického prezidenta Donalda Trumpa v stredu informovala, že skupinu Hizbul mudžáhidín dala na zoznam zahraničných teroristických organizácií. Ide o najväčšiu z kašmírskych militantných skupín. Jej zakladateľa Sajída Salahuddína USA v júni označili za teroristu.

Kašmír je rozdelený medzi Pakistan a Indiu, ale obe krajiny si robia nárok na celý tento región. Povstalecké skupiny v časti Kašmíru, ktorú kontroluje India, bojujú proti indickej vláde v regióne od roku 1989.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies