V Ottawe sa uskutoční summit lídrov Kanady, USA a Mexika

NETKY.SK • 5 Máj 2016, 08:11 • 2 min
V Ottawe sa uskutoční summit lídrov Kanady, USA a Mexika

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama podnikne v júni jednodňovú cestu do kanadskej Ottawy na stretnutie s najvyššími predstaviteľmi Kanady a Mexika. Oznámil to v stredu Biely dom.

slovakia

left justify in out

Termín schôdzky trojice severoamerických lídrov, ktorá sa zvykne nazývať aj stretnutím troch priateľov (Three Amigos Summit), je naplánovaný na 29. júna, píše agentúra AP.

 

Biely dom doplnil, že Obama sa v Ottawe stretne s kanadským premiérom Justinom Trudeauom a mexickým prezidentom Enriquem Peňom Nietom, aby spoločne prerokovali bezpečnostné a hospodárske otázky. Vystúpi tiež s prejavom v tamojšom parlamente.

 

Lídri spomínanej trojice severoamerických krajín sa naposledy stretli v roku 2014 v Mexiku. Schôdzku plánovanú na vlaňajšok oddialili kanadsko-americké spory ohľadne výstavby ropovodu Keystone XL.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona