V Ostrave zatiaľ bez výraznejšieho narušenia poriadku

NETKY.SK • 6 Máj 2015, 15:00 • 2 min
V Ostrave zatiaľ bez výraznejšieho narušenia poriadku

OSTRAVA - Polícia v Ostrave doteraz nezaznamenala výraznejší problém v súvislosti s konaním 79. majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji.

slovakia

left justify in out

V miestnej ČEZ aréne sa hrajú zápasy základnej B-skupiny s účasťou tímu Slovenska, priamo v baníckom meste sa teda pohybuje mnoho fanúšikov spod Tatier.

 

"V Ostrave sme zatiaľ nezaznamenali zásadné narušenie verejného poriadku, problém z hľadiska dopravy ani zvlášť závažný trestný čin," povedala tlačová hovorkyňa moravsko-sliezskej polície poručíčka Soňa Štětínska a ďalej prezradila, aké činnosti zabezpečujú príslušníci bezpečnostných zložiek počas šampionátu: "Dohliadame napríklad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky, nad verejným poriadkom a prípadne zaznamenávame informácie, či sa niekto nedopustil trestnej činnosti. Súčasťou našej roboty je aj práca policajtov z antikonfliktného či pyrotechnického tímu. V našej agende je nielen zabezpečovať okolie štadióna, ale napríklad aj blízko miest, kde sú ubytované hokejové tímy." 

 

Vítkovickú hokejovú halu denne detailne prehľadajú odborníci s vycvičenými psami. "Pyrotechnické prehliadky vychádzajú z príslušných zákonov či noriem, ktoré súvisia so šampionátom. Celkovo sú počas jednotlivých dní v nasadení rádovo stovky policajtov," pokračovala Štětínska. 

 

Pracovníci polície musia počas svetového šampionátu omnoho častejšie riešiť rôzne situácie s osobami pod vplyvom alkoholu. "Sme pripravení aj na tieto náležitosti. Vnímame charakter tohto podujatia, ale keď niekto poruší zákon, budeme konať," doplnila moravsko-sliezska policajná hovorkyňa a dodala, že okrem uniformovaných strážcov poriadku sú v nasadení aj policajti v civile. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies