V Ostrave na námestí spadol vianočný stromček, na vine je zrejme vietor

NETKY.SK • 7 December 2015, 09:13 • 2 min
V Ostrave na námestí spadol vianočný stromček, na vine je zrejme vietor

OSTRAVA - Pravdepodobne silný vietor zlomil v nedeľu popoludní vianočný strom stojaci na námestí Slovenského národného povstania pred Domom kultúry Akord v ostravskom mestskom obvode Juh. Pri páde stromu nikto neutrpel zranenia. Informoval o tom český spravodajský portál Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Na mieste zasahovala polícia aj hasiči. Strom spadol okolo 15.00 h SEČ. Policajná hovorkyňa Gabriela Holčáková uviedla, že nemajú informácie o škodách na majetku a zisťujú príčinu pádu. Podľa jej slov však s najväčšou pravdepodobnosťou strom nevydržal nápor vetra.


Podľa meteorológa Eduarda Jarcovjáka z ostravského pracoviska ČHMÚ bolo v nedeľu v meste veterno. Namerali nárazy vetra okolo 15-16 metrov za sekundu. Najviac fúkalo okolo poludnia, potom vietor zoslabol. Ostrava zažila ťažkosti s vianočným stromom aj vlani - 11 metrov vysoký smrek, ktorý mal skrášľovať centrálne Masarykovo námestie, musela radnica dať vymeniť, pretože mal v kmeni pozdĺžne praskliny, informoval portál Novinky.cz.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies