V Osrblí začal svetový šampionát juniorov a kadetov v biatlone, štartoval aj synovec legendárneho Björndalena

NETKY.SK • 22 Február 2017, 15:15 • 2 min
V Osrblí začal svetový šampionát juniorov a kadetov v biatlone, štartoval aj synovec legendárneho Björndalena

OSRBLIE - V stredu sa vytrvalostnými pretekmi kadetov na 12,5 km začali majstrovstvá sveta juniorov a kadetov v biatlone v Brezne-Osrblí. V prvej disciplíne sa na ťažkej trati za daždivého počasia zrodil triumf Kanaďana Lea Grandboisa, ktorý ako jediný sklopil všetky terčíky a jasne zvíťazil pred Rusom Karimullom Chalilim (+1:14,9) a Nemcom Danilom Riethmüllerom.

slovakia

left justify in out

 Zo štyroch Slovákov v štartovom poli bol najúspešnejší Matej Lepeň, ktorý obsadil 17. priečku. Na strelnici spravil dve chyby, čo ho stálo 90 sekúnd. Za každý nepresný výstrel sa pripočítavalo 45 sekúnd.

 

"Dnes to bolo najmä o streľbe a tá sa mi podarila. Dve rany mimo je dobrý výsledok. Horšie to bolo s behom. Už pár dní mám úplne stuhnuté nohy aj ruky a k tomu sa mi z nejakého dôvodu zvýšila tepová frekvencia. Možno som bol nervózny a prejavilo sa to na mojom bežeckom výkone. Ale výsledok hodnotím pozitívne. Keby mi niekto pred pretekmi povedal, že budem do Top 20, tak to beriem všetkými desiatimi. Dúfam, že sa za tieto dva dni dám dokopy, zregenerujem a pôjdem s plnými silami do šprintu, kde by som chcel zajazdiť dobrú východiskovú pozíciu do stíhačky a tam sa posunúť čo najvyššie," sprostredkoval web biatlon-info.sk vyjadrenie Mateja Lepeňa. Účastník nedávneho zimného Európskeho olympijského festivalu mládeže v tureckom Erzurume Lukáš Ottinger bol síce na strelnici deviaty najrýchlejší, ale nesklopil až sedem terčov a to ho odsunulo na 36. priečku.  

Zaujímavosťou pretekov bol štart synovca nórskej biatlonovej legendy Oleho Einara Björndalena. Daga Sandera Björndalena so štartovým číslom 100 klasifikovali na 61. pozícii. 

Vytrvalostné preteky kadetiek na 10 km sú v rovnaký deň na programe od 14.00 h. Mládežnícky šampionát potrvá do utorka 28. februára. Predstaví sa na ňom takmer 450 adeptov z 37 krajín vrátane 15 Slovákov. Na začiatku januára padlo rozhodnutie, že Brezno-Osrblie nahradí pôvodné dejisko tohto šampionátu - ruský Ostrov.

MS juniorov a kadetov v biatlone Brezno-Osrblie - streda:

Vytrvalostné preteky kadetov na 12,5 km: 1. Leo Grandbois (Kan.) 32:56,6 min (0), 2. Karimulla Chalili (Rus.) +1:14,9 (3), 3. Danilo Riethmüller (Nem.) +1:21,5 (3), ... 17. Matej Lepeň +4:21,6 (2), 36. Lukáš Ottinger +6:15,7 (7), 74. Samuel Hubač +9:50,1 (10), 79. Miroslav Pavlák (všetci SR) +11:04,09
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies