V osemfinále Ligy majstrov uvidíme predčasné finále. Čaká nás duel gigantov

NETKY.SK • 11 December 2017, 13:27 • 2 min
V osemfinále Ligy majstrov uvidíme predčasné finále. Čaká nás duel gigantov

NYON - Súperom obhajcu trofeje Realu Madrid v osemfinále futbalovej Ligy majstrov 2017/2018 bude Paríž St. Germain. O zložení osemfinálových dvojíc rozhodol pondelňajší žreb vo švajčiarskom Nyone, sídle Európskej futbalovej únie (UEFA).

slovakia

left justify in out

FC Barcelona odštartuje boj o štvrťfinále na ihrisku londýnskej Chelsea. Mníchovský Bayern začne doma proti tureckému Besiktasu Istanbul. Päťnásobný európsky šampión FC Liverpool dostal FC Porto, ďalšími dvojicami sú Juventus Turín - Tottenham Hotspur, FC Bazilej - Manchester City, FC Sevilla - Manchester United a Šachtar Doneck - AS Rím. Prvýkrát v histórii súťaže je medzi elitnou šestnástkou päť anglických klubov.

 

Slovenskí futbalisti v LM už na jar hrať nebudú, SSC Neapol s Marekom Hamšíkom skončil v skupine v konkurencii Manchestru City a Šachtaru Doneck tretí a presunul sa do šestnásťfinále Európskej ligy UEFA.

 

Jednoznačným hitom osemfinále je súboj španielskeho majstra Realu s francúzskym vicemajstrom PSG. Výber Francúza Zinedinea Zidanea skončil v skupine druhý za Tottenhamom a žrebovali ho ako nenasadeného. PSG s útočným triom Edinson Cavani, Neymar a Kylian Mbappe utvoril s 25 gólmi v skupine rekord prestížnej súťaže. Mužstvo Unaia Emeryho však v poslednom zápase skupiny prehralo v Mníchove s Bayernom 1:3. Real má na konte už 12 európskych titulov a v júni sa stal prvým klubom, ktorý v LM dokázal obhájiť trofej. V jeho ofenzíve vyčnieva najlepší strelec LM Cristiano Ronaldo.

 

Do osemfinále postúpili víťazi ôsmich skupín a mužstvá z druhých miest. Podľa pravidiel LM sa v prvej fáze jarnej vyraďovacej časti nemohli stretnúť kluby z rovnakej skupiny či krajiny. Víťazi skupín mali privilégium, že figurovali medzi nasadenými mužstvami a prvý zápas odohrajú na ihrisku súpera, odvetu na domácej pôde.

 

Úvodné zápasy osemfinále sú na programe 13., 14., 20. a 21. februára 2018, odvety sa uskutočnia 6., 7., 13. a 14. marca. Žreb štvrťfinále je potom na programe 16. marca, semifinále sa bude žrebovať 13. apríla.

 

Finále sa uskutoční v sobotu 26. mája na Olympijskom štadióne v Kyjeve.

 

Reakcie na žreb:

 

Maxwell, zástupca PSG: "Je to dobrý žreb. Budú to dva výborné zápasy. Naši fanúšikovia privítajú opäť španielskeho súpera po tom, ako nás v minulej sezóne vyradila Barcelona. Je to skvelá výzva pre klub. Myslím si, že sme na ňu pripravení."

 

Emilio Butragueňo, riaditeľ Realu Madrid: "Tento zápas by pokojne mohol byť aj vo finále, takú silu majú obaja. Žreb však má aj takúto podobu v tejto fáze. Paríž je silnejší každým rokom. Odohrali skvelé zápasy v skupine a majú obrovský potenciál."

 

Hasan Salihamidžič, športový riaditeľ Bayernu Mníchov. "Vieme dobre, aký silný je Besiktas. Videli sme ho v skupine s Lipskom. Bude to ťažká úloha. Majú výhodu, že odvetu hrajú doma. My sme však takí silní, že to môžeme zvládnuť."

 

Fikret Orman, prezident Besiktasu: "Nie je ľahké teraz súdiť, či je to dobrý, alebo zlý žreb. Bayern je silný tím, ale my sa nebojíme nikoho. Bude to výzva pre oba kluby. V domácom zápase verím v nerozhodný výsledok."

 

Guillermo Amor, riaditeľ FC Barcelona: "Vedeli sme, že je tu veľká šanca dostať Chelsea. A to sa aj stalo. My to vítame. Ak chcete vyhrať túto súťaž, musíte zdolať každého. Budú to výborné zápasy vyraďovacej fázy. My do nich pôjdeme s optimizmom, sebadôverou a veľkou túžbou postúpiť."

 

Unai Emery (tréner Paríža Saint-Germain, zdroj: uefa.com): "Myslím si, že je to dobrý žreb. Verím, že sa môžeme vyrovnať Realu Madrid. Ak chcete preraziť v Lige majstrov, musíte zdolať tých najlepších. Osemfinálová konfrontácia je v poriadku, musíme dokázať náš charakter, schopnosti a talent - ten je veľmi dôležitý."

Niklas Süle (obranca Bayernu Mníchov, zdroj: twitter): "Začíname doma. Musíme podať dobrý výkon a v prvom zápase zvíťaziť."

Txiki Begiristain (športový riaditeľ Manchestru City, zdroj uefa.com): "Musíme rešpektovať FC Bazilej a byť obozretní. Už sme ukázali, že sme nebezpeční doma aj vonku. Dôležité bude, aby sme hrali najlepšie ako vieme, ukázali charakter a postúpili ďalej."

 

Pavel Nedvěd (viceprezident Juventusu Turín, zdroj: tuttomercatoweb.com): "Či je lepší Tottenham ako ostatné anglické mužstvá? Ťažko povedať, ale osobne by som dal Spurs na úroveň ostatných zástupcov Premier League. Ktorýkoľvek z týchto tímov sa môže prebojovať medzi kvarteto najlepších. Tottenham má veľký ofenzívny potenciál, ale nesmieme sa zameriavať iba na jednotlivcov. Musíme zostať pozitívne naladení. Ak Juventus bude hrať tak ako vie, môže postúpiť ďalej."

 

Sergij Palkin (generálny riaditeľ Šachtara Doneck, zdroj: tuttomercatoweb.com): "Vyhli sme sa silným tímom ako FC Barcelona a Paríž Saint-Germain, takže to považujem za dobrý žreb. Vieme, že Rimania sa nám budú chcieť revanšovať za to, čo sa stalo v roku 2011. Je to vynikajúce mužstvo s hráčmi ako Džeko, Nainggolan či Allison. Aj po žrebe skupinovej fázy sme vedeli, že bude ťažké postúpiť v konkurencii Neapola a Manchestru City. Dúfajme, že uspejeme aj proti AS Rím."

 

Monchi (športový riaditeľ AS Rím, zdroj: tuttomercatoweb.com): "Mal som jediné želanie - nechcel som sa stretnúť so Sevillou. Dostali sme Šachtar a rešpektujeme to."

 

Toni Kroos (stredopoliar Realu Madrid, zdroj: twitter): "Pekný žreb."

Michael Ballack (bývalý nemecký reprezentant, zdroj: twitter): "FC Chelsea - FC Barcelona, to bude zápas."

Simon Mignolet (brankár FC Liverpool, zdroj: twitter): "Porto je decentný súper. Poďme na to."

Xabi Alonso (bývalý španielsky reprezentant, zdroj: UEFA): "Real chcel výzvu a dostal ju. Dvojzápas s PSG bude parádne predstavenie. Určiť favorita nie je jednoduché. Síce to nič neznamená, ale ja preferujem Madrid."

Joshua Kimmich (obranca Bayernu Mníchov, zdroj: twitter): "Skvelý žreb, neviem sa dočkať zápasov osemfinále."

Francesco Totti (riaditeľ AS Rím, zdroj: asromalive.it): "Vzhľadom na to, čo na konci zostalo v osudí, sme obstáli celkom dobre. Šachtar Doneck by sme však nemali podceňovať. Je to silné mužstvo, zvlášť doma hrá veľmi dobre. Teraz máme tri mesiace na prípravu. Budú to otvorené zápasy."

Niklas Süle (obranca Bayernu Mníchov, zdroj: twitter): "Začíname doma. Musíme podať dobrý výkon a v prvom zápase zvíťaziť."

 

žreb osemfinále Ligy majstrov 2017/2018:

 

Juventus Turín - Tottenham Hotspur

FC Bazilej - Manchester City

FC Porto - FC Liverpool

FC Sevilla - Manchester United

Real Madrid - Paríž St. Germain

Šachtar Doneck - AS Rím

Chelsea Londýn - FC Barcelona

Bayern Mníchov - Besiktas Istanbul

 

kalendár žrebov LM 2017/2018:

16. marca 2018: žreb štvrťfinále (Nyon)

13. apríla: žreb semifinále a finále (Nyon)

 

zápasový kalendár LM 2017/2018:

13.-14. a 20.-21. februára 2018: 1. zápasy osemfinále

6.-7. a 13.-14. marca: odvety osemfinále

3.-4. apríla: 1. zápasy štvrťfinále

10.-11. apríla: odvety štvrťfinále

24.-25. apríla: 1. zápasy semifinále

1.-2. mája: odvety semifinále

26. mája: finále (Kyjev, Olympijský štadión)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies