V osemfinále Ligového pohára opäť manchesterské derby

NETKY.SK • 22 September 2016, 12:58 • 2 min
V osemfinále Ligového pohára opäť manchesterské derby

MANCHESTER - Priaznivci manchesterských futbalových klubov United a City sa po stredajších výsledkoch šestnásťfinálového 3. kola anglického Ligového pohára (EFL Cup) môžu tešiť na ďalšie derby týchto dvoch protivníkov, ktorí si 24. októbra na pôde slávnejších United zmerajú sily v osemfinále.

slovakia

left justify in out

Ďalší súboj teda čaká aj na trénerských rivalov Josého Mourinha (ManUtd) a Pepa Guardiolu (ManCity). V prvom "manchesterskom dueli" týchto velikánov uspel mladší Guardiola, "The Citizens" 10. septembra zvíťazili na pôde United 2:1 v rámci tamojšej najvyššej dlhodobej súťaže Premier League.

V stredajších zápasoch pohárového šestnásťfinále sa oba kluby z Manchestru predstavili na ihriskách svojich súperov. United zvíťazili 3:1 na pôde treťoligového Northamptonu, City uspeli na štadióne Swansea 2:1. Zverenci Pepa Guardiolu čelili oponentovi z Premier League, no duel zvládli pokojnejšie než United. Gólmi Gaëla Clichyho a Aleixa Garcíu viedli v 67. minúte 2:0, až v nadstavenom čase znížil Islanďan v drese "labutí" Gylfi Sigurdsson. Manchester City je v aktuálnej sezóne naďalej stopercentný vo všetkých súťažiach, celkovo vybojoval 9 víťazstiev.

Manchester United, naopak, po výbornom štarte ročníka 2016/2017 a štyroch víťazstvách na úvod v následných troch meraniach síl podľahol svojim súperom - postupne Manchestru City (1:2), Feyenoordu Rotterdam v Európskej lige (0:1) a aj Watfordu (1:3). V Northamptone sa tím Josého Mourinha ujal vedenia po štvrťhodine hry, tesne pred polčasovou prestávkou však domáci vyrovnali z pokutového kopu. Až 20 minút pred koncom dosiahol napokon víťazný gól Ander Herrera, ďalší pridal striedajúci Marcus Rashford. "Myslím si, že sme hru mali pod kontrolou od začiatku duelu. Zápas však pre nás mohol a aj mal byť jednoduchší," vyhlásil Mourinho.

Na ihrisku Northamptonu zaujal objav uplynulej sezóny Rashford, ktorý v 74. minúte uzavrel gólový účet stretnutia. Týmto počinom zveľadil jednu pozoruhodnú štatistiku: skóroval pri svojich debutoch v pohárovej Európe, anglickej Premier League, seniorskom národnom tíme aj reprezentácii do 21 rokov a teraz tiež v Ligovom pohári. Spokojný bol aj stredopoliar Michael Carrick, ktorý otvoril skóre stredajšieho pohárového duelu - bol to pre neho prvý gól v drese United po 556 dňoch, naposledy sa presadil 15. marca 2015, podotklo štatistické twitterové konto OptaJoe.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies