V osade Pod Kortínou vypukla epidémia žltačky

NETKY.SK • 6 December 2013, 14:41 • 2 min
V osade Pod Kortínou vypukla epidémia žltačky

BANSKÁ BYSTRICA - V osade Pod Kortínou v Žiari nad Hronom vypukla tento týždeň epidémia žltačky typu A. Informovala o tom hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) Mária Tolnayová s tým, že ohniskom nákazy sú tri rodiny žijúce v priamom kontakte.

slovakia

left justify in out

"Laboratórne vyšetrenia dosiaľ potvrdili podozrenia na toto vírusové ochorenie u 12 detí, všetky boli postupne hospitalizované na infekčnom oddelení banskobystrickej nemocnice. V protiepidemických opatreniach v rodinách žijúcich v zlých hygienických podmienkach Pod Kortinou a na školách v Žiari nad Hronom sa pokračuje. Do tohto času je spolu zaznamenaných 12 prípadov ochorení a zabezpečených 57 osôb, ktoré prišli do kontaktu s chorými,“ uviedla Tolnayová.

Ďalšou epidémiou, ktorá sa tento týždeň objavila v Banskobystrickom kraji, je hnačková epidémia v Domove dôchodcov a domove sociálnych služieb v Rimavskej Sobote. „Epidemiologickým vyšetrovaním sa zistilo, že v čase od 27. novembra do 3. decembra zo 139 osôb – 91 klientov a 48 zamestnancov tohto zariadenia – ochorelo 16 klientov,“ uviedla Tolnayová s tým, že epidemiologické vyšetrovanie ešte pokračuje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies