V osade Pod Kortínou pokračuje epidémia žltačky

NETKY.SK • 26 Január 2014, 14:32 • 2 min
V osade Pod Kortínou pokračuje epidémia žltačky

BANSKÁ BYSTRICA - Vypukla začiatkom decembra a tento týždeň potvrdili pätnásty prípad.

slovakia

left justify in out

V osade Pod Kortínou v Žiari nad Hronom, kde žijú v zlých hygienických podmienkach sociálne slabí obyvatelia, pokračuje epidémia žltačky, ktorá tam prvými dvanástimi prípadmi u detí vypukla ešte začiatkom decembra minulého roka. Ako informovala hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) Mária Tolnayová, tento týždeň tam zistili už pätnásty prípad, a to u 15-ročnej žiačky.

Prvé príznaky ochorenia sa u nej začali minulý týždeň, následne ju na základe pozitívnych laboratórnych výsledkovo hospitalizovali na infekčnom oddelení Rooseveltovej nemocnice Banskej Bystrici. Odborníci z úradu verejného zdravotníctva pokračujú v protiepidemiologických opatreniach. „Dosiaľ bolo zistených 32 nových kontaktov v rodine a v škole, nad ktorými bol nariadený lekársky dohľad,“ dodala Tolnayová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona