V osade Jarovnice sa šíri mumps

NETKY.SK • 14 September 2015, 11:54 • 2 min
V osade Jarovnice sa šíri mumps

PREŠOV – V Jarovniciach v okrese Sabinov prepukol mumps. Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Prešove eviduje 31 nových prípadov.

slovakia

left justify in out

Príušnice sa objavili u detí aj dospelých žijúcich v podmienkach s nízkou hygienou. Kumulatívne za posledné obdobie tu hygienici evidujú 134 prípadov s touto diagnózou. Jeden pacient s komplikáciami bol hospitalizovaný v nemocnici. Mumps vystrájal aj v susedných Ostrovanoch, kde zaregistrovali už 35 prípadov, posledný týždeň k nim pribudol ešte jeden pacient. Najviac chorých je v školopovinnom veku.

 

V niektorých regiónoch už dlhšie panuje vírusová hepatitída. Za posledný týždeň sa objavilo v kraji 15 nových prípadov. Z toho sedem v okrese Vranov nad Topľou. Konkrétne v Hanušovciach nad Topľou zaznamenali hygienici štyri nové prípady, pričom kumulatívne sa tu vyskytlo od polovice leta 55 prípadov žltačky. V obci Vechec (Vranovský okres) sú tri nové prípady, celkom ich je 22. Šesť nových prípadov pribudlo v okrese Snina, regionálny úrad tu eviduje 13 prípadov. Po jednom pacientovi majú aj okresy Prešov a Humenné. Všetci chorí, u ktorých sa potvrdila žltačka, skončili v nemocniciach na infekčnom oddelení.

 

Za posledný týždeň sa takmer zdvojnásobil počet chorých na akútne respiračné ochorenia z 1 924 na 3 230.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies