V Organizácii Spojených národov obvinili Ukrajinu zo sabotáže vyšetrovania tragédie Odesy a vraždy na Majdane

NETKY.SK • 21 Jún 2018, 20:46 • 2 min
V Organizácii Spojených národov obvinili Ukrajinu zo sabotáže vyšetrovania tragédie Odesy a vraždy na Majdane

KYJEV - Misia OSN pre ľudské práva na Ukrajine poukázala na nedostatok pokroku v súvislosti s vytvorením obvinenia z podpaľačstva Domu odborových zväzov v Odese 2. mája. Informuje RIA.ru.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

O tom dnes oznámila vedúca misie na Ukrajine Fiona Fraser, pri prezentácii správy OSN o situácii v oblasti ľudských práv za obdobie od 16. februára do 15. mája 2018.

 

"Nevidíme žiadny pokrok vo vyšetrovaní a hľadaní páchateľov tragédie v Odese 2. mája. Koncom apríla som bola v Odese, kde som sa stretla s obeťami a príbuznými mŕtvych, všetci žiadajú spravodlivosť," povedala Fiona Fraser.

     

Vedúca misie OSN na Ukrajine tiež poukázala na nedostatok pokroku pri vyšetrovaní udalostí na Majdane v roku 2014, počas ktorých bolo zabitých viac ako 100 ľudí a stovky ďalších bolo zranených.
     

Pripomenme, že v Odese 2. mája 2014, v dôsledku podpaľačstva Domu odborových zväzov, kde sa ukryli pred nacionalistami odporcovia Majdanu, zhorelo viac ako 100 ľudí, viac ako 200 bolo zranených, keď ich spálených a vyskakujúcich z okien horiacej budovy, dobíjali majdanovskí bojovníci, ktorí obkľúčili budovu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies