V Oregone sa vykoľajil vlak, ktorý prevážal ropné produkty

NETKY.SK • 4 Jún 2016, 13:10 • 2 min
V Oregone sa vykoľajil vlak, ktorý prevážal ropné produkty

PORTLAND - V štáte Oregon na severozápade USA sa v noci nadnes vykoľajil nákladný vlak prevážajúci ropné produkty. Na mieste vypukol požiar a k oblohe sa dvíhal oblak hustého dymu, informovala agentúra AP s tým, že nehoda si nevyžiadala zranených ani obete.

slovakia

left justify in out

K incidentu došlo neďaleko mesta Mosier. Podľa hasičov sa vykoľajilo osem vagónov, pričom horieť začal jeden z nich.


V dôsledku nehody uzavreli priľahlý úsek cesty a nariadili evakuáciu v okruhu asi jedného kilometra. Do bezpečia prepravili aj asi 200 žiakov základnej a strednej školy, ktorá leží v blízkosti miesta incidentu.


Vlak vypravila spoločnosť Union Pacific, ktorá sa k nehode zatiaľ nevyjadrila. Ochrancovia životného prostredia ju však využili na to, aby pripomenuli riziká prepravy ropných produktov po železnici.


"Naše obce a mestá, ako aj životné prostredie sú (tým) ohrozené," upozornil Jared Margolis, právnik z Centra pre biodiverzitu v meste Eugene v štáte Oregon.



 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona