V. Orbán zavedie daň aj na finančné transakcie

NETKY.SK • 24 Apríl 2012, 07:30 • 2 min
V. Orbán zavedie daň aj na finančné transakcie

V. Orbán zavedie daň aj na finančné transakcie - Svet Vláda maďarského premiéra Viktora Orbána plánuje zaviesť od januára budúceho roka daň na všetky druhy finančných prevodov.

slovakia

left justify in out

img

Vláda maďarského premiéra Viktora Orbána plánuje zaviesť od januára budúceho roka daň na všetky druhy finančných prevodov. Sadzba bude 0,1 % z transformovanej sumy. Agentúra DPA poznamenáva, že Budapešť sa rozhodla pre tento krok na vlastnú päsť, hoci o takejto dani sa v EÚ ešte stále vedú ostré diskusie.

Návrh nových daňových opatrení uverejnila vláda v pondelok (23. 4.) a informovala o nich aj Európsku komisiu (EK).

Už od 1. júla tohto roku sa bude platiť daň 2 HUF (0,67 centa) za minútu telefonického hovoru. Tieto a ďalšie opatrenia sú súčasťou nového programu zvyšovania príjmov štátneho rozpočtu, ktorým Orbánova vláda reaguje na disciplinárne konanie voči Maďarsku za to, že od roku 2004 jeho vlády hospodária s deficitom vyšším ako 3 % hrubého domáceho produktu (HDP).

Nové dane by mali priniesť do rozpočtu takmer 600 miliárd HUF ročne 2,01 miliardy eur). Podiel daní z finančných transakcií by mal na nich dosiahnuť 130 až 228 miliárd HUF.

O vzťahoch maďarskej vlády s Európskou komisiou bude dnes Viktor Orbán diskutovať v Bruseli s jej predsedom José Manuelom Barrosom.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies