V Oraviciach horí chata, kde sú ubytované deti počas lyžiarskeho výcviku

NETKY.SK • 14 Február 2016, 12:00 • 2 min
V Oraviciach horí chata, kde sú ubytované deti počas lyžiarskeho výcviku

BRATISLAVA - Hasiči zasahujú pri požiari chaty v Oraviciach (okres Tvrdošín), v ktorej sú ubytované deti počas lyžiarskeho výcviku. Informovala o tom Silvia Jančovičová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

slovakia

left justify in out

Požiar, ktorý zachvátil chatu s murovaným prízemím a drevenými podlažiami, bol ohlásený dnes krátko po 07.00 h. Hasičom sa ho podarilo lokalizovať krátko po 09.30 h. "Doposiaľ neboli hlásené zranené osoby," uviedla Jančovičová.

 

Na mieste zasahuje 40 hasičov s desiatimi autami. Profesionálnym hasičom z Tvrdošína vypomáhajú dobrovoľní hasiči z Vitanovej, Zuberca, Lieseku, Suchej Hory a Čimhovej. "Hasebné a záchranné práce sú značne komplikované nedostupným terénom, pričom hasiči zabezpečujú dodávku vody na požiarovisko jazierkovým systémom," opísala zásah Jančovičová.

 

HaZZ škodu predbežne vyčíslil na 500.000 eur. Na miesto udalosti bola vyslaná expertízna skupina z Požiarno-technického a expertízneho ústavu MV SR v Bratislave, ktorá bude participovať na vyšetrovaní príčin vzniku požiaru.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies