V Opere SND hosťuje po prvý raz v Pucciniho Bohéme Gaston Rivero

NETKY.SK • 29 September 2015, 15:44 • 2 min
V Opere SND hosťuje po prvý raz v Pucciniho Bohéme Gaston Rivero

BRATISLAVA - Október bude patriť v Opere Slovenského národného divadla (SND) atraktívnym vokálnym hosťom. Po tom, čo sa v hlavnej úlohe Bizetovej opery Carmen (7. 10.) predstaví svetoznáma bulharská mezzosopranistka Vesselina Kasarova, naša prvá scéna privíta rodeného Juhoameričana, tenoristu Gastona Riveru.

slovakia

left justify in out

Odbornou verejnosťou oceňovaný umelec výnimočných kvalít sa na Slovensku predstaví po prvý raz ako Rodolfo v Pucciniho opere Bohéma 13. októbra v inscenácii Petra Konwitschneho a pod taktovkou Friedricha Haidera. 

 

Toto dielo je Gastonovi Riverovi dôverne známe, už ako štvorročný v roku 1982 vstúpil na javisko slávneho Teatro Colón v Buenos Aires a môže sa popýšiť, že spieval po boku Luciana Pavarottiho. V Bratislave budú Gastonovi partnermi poprední slovenskí sólisti Katarína Juhásová-Štúrová (Mimi), Andrea Vizvári (Musetta), Aleš Jenis (Marcello), Daniel Čapkovič (Schaunard), Jozef Benci (Colline) a ďalší.

 

Vstupenky sú dostupné online na www.snd.sk alebo v pokladniciach divadla. Na rezerváciu sú k dispozícii tel. číslo +421 2 204 72 289 alebo e-mail rezervacie@snd.sk.

 

Gaston Rivero sa narodil v uruguajskom Montevideu, vyrastal v metropole Argentíny Buenos Aires, ale aj v New Yorku. Už od detstva prejavoval mimoriadny záujem o rôznorodé aktivity, v rokoch 1988 až 1994 dokonca profesionálne hrával futbal aj za klub Boca Juniors v Buenos Aires. Pochádza z prevažne hudobníckej rodiny. Jeho starý otec bol huslistom, otec operným spevákom a mama profesorkou na Alliance Francaise. Hudbu študoval na rovnakom konzervatóriu ako známy argentínsky skladateľ Alberto Ginastera. Upozornil na seba v začiatkoch svojej umeleckej kariéry v produkcii Pucciniho Bohémy na Broadwayi (2002), do ktorej ho vybral filmový režisér a producent Baz Luhrmann. Neskôr spolupracoval s ďalšími známymi filmovými režisérmi, napríklad Philippom Stölzlem.

 

Riverova kariéra začala prudko stúpať po vystúpení v Carnegie Hall (2003). Mal len 25. Svoje nadanie a mimoriadnu flexibilitu prejavil, keď sa za tri dni naučil spamäti titulnú postavu vo Verdiho opere Don Carlo, aby zachránil predstavenie v Štátnej opere v Budapešti. Na európsky kontinent výrazne vstúpil v roku 2005 ako Pinkerton v Pucciniho opere Madama Butterfly. Produkcia norimberskej Štátnej opery mu otvorila dvere do celého radu renomovaných operných domov - Opera v Lipsku, Deutsche Oper v Berlíne, účinkoval v New National Theater Tokyo, v Grand Theatre Opéra National v Bordeaux, v Teatro Massimo v sicílskom Palerme. Spieval vo Varšave, Essene, v Palm Beach Opera na Floride a ďalších prestížnych scénach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies