V operačnom programe IROP môže Bratislava využiť 124 miliónov eur

NETKY.SK • 4 December 2015, 16:08 • 2 min
V operačnom programe IROP môže Bratislava využiť 124 miliónov eur

BRATISLAVA - Hlavné mesto SR Bratislava bude ako sprostredkovateľský orgán participovať na výbere projektových zámerov, ktoré prostredníctvom Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) smerujú k podpore udržateľného mestského rozvoja a jeho zázemia. Na tieto účely bude môcť hlavné mesto a obce v jeho okolí v programovom období 2014-2020 využiť z Európskeho fondu regionálneho rozvoja (EFRR) 124 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Peniaze je možné využiť na realizáciu projektov z oblasti bezpečnej a ekologickej dopravy, ľahšieho prístupu ku kvalitnejším verejným službám, zlepšenie kvality v oblasti životného prostredia či rozvíjanie kreatívneho potenciálu v regióne.

 

"Sme pripravení. Mesto a mestské časti budú v tomto smere postupovať spoločne,“ vyhlásil primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal, ktorý upozornil na to, že zámerom je rozvíjať nielen územie samotného mesta a jeho mestských častí, ale aj ostatných obcí v najbližšom okolí. "Aj stratégiou Európskej únie je sústrediť sa v tomto programe práve na mestá ako centrá rozvoja," pripomenul primátor Bratislavy.

Hovorkyňa mesta Ivana Skokanová informovala, že v zásobníku projektov je už dnes 386 zámerov. "Posudzovanie jednotlivých projektov by malo začať v júni 2016,“ uviedla.

 

Vo fáze výberu projektových zámerov, v ktorej bude hlavné mesto vykonávať činnosti pridelené Riadiacim orgánom, sa stanovuje minimálna hodnota indexu investičnej účinnosti, pripravujú a vyhlasujú sa výzvy na predkladanie projektových zámerov, ktoré sa v tejto fáze aj vyhodnocujú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies