V Olympii zapálili oheň pre ZOH 2014: Pochodeň dostal do rúk grécky lyžiar a hokejista Ovečkin

NETKY.SK • 30 September 2013, 06:22 • 2 min
V Olympii zapálili oheň pre ZOH 2014: Pochodeň dostal do rúk grécky lyžiar a hokejista Ovečkin

OLYMPIA - V antickej Olympii sa v nedeľu rozhorel oheň pre zimné olympijské hry 2014 v Soči. Na tradičnej ceremónii zapálila oheň v troskách 2600 rokov starého Chrámu bohyne Héry do rúcha apolónovej kňažky odetá herečka za použitia slnečných lúčov a parabolického zrkadla.

slovakia

left justify in out

Ceremóniu sprevádzalo ďalších 20 herečiek oblečených do rúch kňažiek. Pochodeň dostal ako prvý do rúk grécky lyžiar Ioannis Antoniou, člen národného tímu, ktorý by rád súťažil aj v Soči. Prvým ruským bežcom na prvom úseku olympisjkej štafety bol hokejista Alexander Ovečkin. Na ceremónii zapálenia olympijského ohňa spojenej so zaužívaným obradom nechýbal ani nový prezident Medzinárodného olympijského výboru Thomas Bach. 

V nedeľu sa začala grécka časť štafety s olympijským ohňom. V sobotu 5. októbra pochodeň odovzdajú ruskej strane, ktorá ho prevezie do Moskvy. V pondelok 7. októbra sa začne 123-dňová ruská časť štafety. Oheň čaká najdlhšia trasa v histórii ZOH. Merať bude 65-tisíc kilometrov. Zimné olympijské hry 2014 slávnostne otvoria 7. februára a zlatým klincom programu bude zapálenie čaše, ktorá bude horieť do 23. februára.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies