V októbri otestuje bratislavský Slovan Gáboríkov NY Rangers

NETKY.SK • 21 Júl 2011, 07:57 • 2 min
V októbri otestuje bratislavský Slovan Gáboríkov NY Rangers

V októbri otestuje bratislavský Slovan Gáboríkov NY Rangers - Hokej Hokejisti Slovana odohrajú v nedeľu 2. októbra o 17 h v Bratislave exhibičný zápas s tímom New York Rangers z NHL.

slovakia

left justify in out

img

Hokejisti Slovana odohrajú v nedeľu 2. októbra o 17 h v Bratislave exhibičný zápas s tímom New York Rangers z NHL. Zámorský klub pricestuje na Slovensko aj s hviezdnym útočníkom Mariánom Gáboríkom. Oznámilo to stredu vedenie NHL, Hráčskej asociácie NHL a HC Slovan Bratislava.
      Spomínaný duel bude súčasťou štvorzápasovej série exhibičných stretnutí newyorského klubu v Európe pred začiatkom nového ročníka zámorskej profisúťaže. Dejiskom bude Zimný štadión Ondreja Nepelu, kde prebehol v tomto roku svetový šampionát. Hráči NHL zavítajú na bratislavský ľad po trojročnej pauze, tentoraz však už pod strechu modernizovanej arény.
      Newyorskí jazdci patria medzi najstaršie kluby NHL, ale súčasne  aj organizácie s najväčším rozpočtom na sezónu. Rangers si v tejto sezóne pripomínajú 85. výročie svojho vzniku. V roku 1926 klub založil prezident legendárnej Madison Square Garden George Lewis "Tex" Rickard. Rangers patria do skupiny klubov NHL, ktorým sa zvykne hovoriť aj "Original Six", čiže "Pôvodná šestka". V súčasnosti pôsobia v Atlantickej divízii Východnej konferencie. Najcennejšiu klubovú hokejovú trofej – Stanley Cup – získali celkom štyrikrát, prvý raz v roku 1928 (teda hneď vo svojej druhej sezóne po založení!) a zatiaľ naposledy v sezóne 1993/1994. Generálnym manažérom klubu je slávny Glen Sather, ktorého považujú za strojcu úspechov Gretzkeho Edmontonu Oilers v osemdesiatych rokoch minulého storočia. Hlavným koučom klubu je v posledných sezónach John Tortorella, Američan, ktorý získal s Tampa Bay Lightning Stanley Cup v roku 2004.
      Súčasný káder Rangers je pestrou zmesou hokejistov z takmer každej hokejovo vyspelej krajiny, azda s výnimkou úradujúcich majstrov sveta Fínov. Slovenský hokej v tradičných modrých dresoch "jazdcov" zastupuje kanonier Gáborík. Česko reprezentuje známy útočník Václav Prospal. Tri korunky majú u The Blueshirts (ďalšia prezývka klubu) brankára Henrika Lundqvista (vlani na konte najviac zápasov s čistým kontom v celej NHL), obrancu Erixona a útočníka Thuressona. Za Rangers hrá aj zrejme najznámejší nórsky hokejista Mats Zuccarello, najlepší Ukrajinec Ruslan Fedotenko a najlepší Poliak Wojtek Wolski. Skutočnými hviezdami mužstva sú však predsa len najmä hráči kanadského a amerického pôvodu.
      Vlani boli popri Gáboríkovi najproduktívnejšími hráčmi traja Američania: Brandon Dubinsky, Ryan Callahan a Derek Stepan. Medzi obrancami sa najviac darilo Kanaďanom Danielovi Girardimu, Bryanovi McCabeovi a Marcovi Staalovi. Absolútnou hviezdou klubu v novej sezóne by však mala byť nová akvizícia z Dallasu, 31-ročný stredný útočník Brad Richards, ktorý má na svojom konte doteraz 716 kanadských bodov v 772 zápasoch NHL. V sezóne 2003/2004 pod vedením Tortorellu zdvihol nad hlavu trofej lorda Stanleyho v drese Tampy.
      V rámci európskej túry odohrajú Rangers ešte ďalšie zápasy proti paražskej Sparte (29. 9.), Frolunde Indians (30. 9.) a EV Zug (3. 10.). Základnú časť NHL 2011/2012 otvoria jazdci 7. októbra v Štokholme proti Los Angeles Kings a o deň neskôr proti Anaheim Ducks.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona