V okresoch na západe už platí výstraha 2. stupňa pred búrkami a povodňami

NETKY.SK • 27 Júl 2014, 15:33 • 2 min
V okresoch na západe už platí výstraha 2. stupňa pred búrkami a povodňami

BRATISLAVA - Výstrahu druhého stupňa pred búrkami vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) pre niektoré okresy západného Slovensko.

slovakia

left justify in out

Sprísnenie z pôvodne prvého stupňa na druhý sa týka okresov Malacky, Pezinok, Trnava, Nové Zámky, Levice a Veľký Krtíš a platí do 16.25 hod.
      

S búrkami tu môžu byť spojené prívalové zrážky s úhrnmi 40 až 60 mm a nárazy vetra s rýchlosťou 25 až 30 m/s. Na zvyšnom území Slovenska platí výstraha prvého stupňa pred búrkami, a to až do nočných hodín. "Pri týchto búrkach je možný výrazný, prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov, ako stekanie vody zo svahov, bahnotok, zatápanie pivníc, podchodov či podjazdov," informuje SHMÚ.
      

SHMÚ zároveň vydal výstrahu druhého stupňa pred prívalovými povodňami v okresoch Pezinok, Trnava, Levice, Zlaté Moravce a Žarnovica s platnosťou do 20. hodiny. "Vzhľadom na očakávané prívalové zrážky pri búrkach predpokladáme prechodný výrazný lokálny vzostup vodných hladín, hlavne na malých tokoch, s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity. Je predpoklad výskytu sprievodných povodňových javov aj mimo tokov," uvádza SHMÚ na svojej internetovej stránke.

 

img
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona