V okresoch Komárno a Nové Zámky potvrdili nové prípady vtáčej chrípky a ohniská

NETKY.SK • 25 Január 2017, 16:49 • 2 min
V okresoch Komárno a Nové Zámky potvrdili nové prípady vtáčej chrípky a ohniská

KOMÁRNO - Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVPS) SR dnes pre okres Komárno potvrdila tri nové prípady uhynutých labutí, ktoré boli nakazené vírusom vysokopatogénnej aviárnej influenzy subtypu H5N8, čiže vírusom vtáčej chrípky.

slovakia

left justify in out

Okrem toho boli potvrdené tri nové ohniská úhynu a to v meste Komárno v časti Koložský kanál, meste Hurbanovo v časti Zelený Háj a v obci Okoličná na Ostrove.

 

Ako TASR informoval riaditeľ Regionálnej veterinárnej potravinovej správy (RVPS) Komárno Štefan Miholics, z utorka (24. 1.) 70 nahlásených uhynutých labutí sa dnes podarilo zozbierať 46 kusov. Podľa jeho slov boli aj dnes nahlásené ďalšie prípady úhynov, no presné čísla zatiaľ poskytnúť nevedel.

 

Pre okres Nové Zámky ŠVPS SR dnes potvrdila jeden nový prípad vtáčej chrípky a takisto nové ohnisko úhynu. Bola ňou nakazená uhynutá labuť, pričom bola nájdená v katastrálnom území obce Bánov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona