V okrese Žilina zastavili dodávku s 29 Sýrčanmi

NETKY.SK • 30 August 2015, 13:43 • 2 min
V okrese Žilina zastavili dodávku s 29 Sýrčanmi

BRATISLAVA - Polícia z Terchovej zastavila dnes krátko po 5:00 ráno v okrese Žilina auto značky Fiat Ducato s poľskými značkami, našla v ňom 29 Sýrčanov bez cestovných dokladov.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej agentúru SITA informoval hovorca Prezídia PZ Michal Slivka, medzi Sýrčanmi bolo aj 10 detí. S autom smerovala jeho 37-ročná vodička maďarskej národnosti Terez K. do Nemecka. Sýrčania tvrdili, že si za prevoz zaplatili.


Podobný prípad sa stal i v Štúrove v okrese Nové Zámky, kde pre prevádzačstvo a nelegálnu migráciu polícia v tomto čase kontroluje ďalšie podozrivé vozidlo. "O tomto prípade však poskytneme bližšie informácie až v priebehu pondelka," uviedol Slivka.


Polícia cez víkend viackrát zasahovala proti prevádzačom, ktorých obviní z trestnej činnosti. Zadržala niekoľko desiatok migrantov, prevažne zo Sýrie. V sobotu 29. augusta krátko po 22:00 hliadka v okrese Nové Zámky kontrolovala podozrivé auto značky Mercedes Sprinter s maďarským evidenčným číslom. Vo vozidle boli dvaja Maďari a v nákladnom priestore ďalších 30 cudzincov. Išlo o 29 Sýrčanov a jedného Líbyjčana, medzi nimi bolo deväť detí. Vyšetrovatelia v súčasnosti preverujú podľa hovorcu policajného prezídia všetky skutočnosti prípadov. Migranti pôjdu späť do Maďarska. "Viac informácií v tejto chvíli nie je možné poskytnúť," poznamenal pre agentúru SITA.


Slovenská polícia aj naďalej prijíma potrebné opatrenia. Policajti viac strážia hranice s Maďarskom i Rakúskom, no tiež vytipované hraničné priechody do Maďarska.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies