V okrese Senica zasahovali pyrotechnici: Zabezpečili nález munície z druhej svetovej vojny

NETKY.SK • 11 Júl 2019, 13:56 • 2 min
V okrese Senica zasahovali pyrotechnici: Zabezpečili nález munície z druhej svetovej vojny

DOJČ - Na Záhorí našli delostrelecký granát, zasahovať museli pyrotechnici. O tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) Martina Kredatusová.

slovakia

left justify in out

Policajná hliadka Obvodného oddelenia PZ Senica nález zabezpečila do príchodu pyrotechnikov. "Pyrotechnici na mieste určili, že ide o protipancierový delostrelecký granát sovietskej výroby z obdobia II. svetovej vojny a prevzali ho na zneškodnenie," uviedla Kredatusová.

 

img

 

Munícia býva často nevybuchnutá a neodbornou manipuláciou by mohla spôsobiť vážne zranenia. "Preto polícia upozorňuje, aby občania v prípade takýchto nálezov v žiadnom prípade s muníciou nemanipulovali, ale ihneď zavolali na policajnú linku 158," doplnila krajská policajná hovorkyňa.

 

Čo robiť ak nájdete muníciu? 

 

V prípade takýchto nálezov v žiadnom prípade s muníciou nemanipulujte. Treba ihneď zavolať na policajnú linku 158, ako tomu bolo aj v tomto prípade. Munícia býva často nevybuchnutá a neodbornou manipuláciou by mohla spôsobiť vážne zranenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona