V okrese Šaľa nie je kardiológ, v iných mestách pacienti nepochodili

NETKY.SK • 9 Február 2017, 12:36 • 2 min
V okrese Šaľa nie je kardiológ, v iných mestách pacienti nepochodili

NITRA - Okres Šaľa zostal bez kardiológa. Kardiológ Imrich Szabó odišiel do dôchodku, a tak zanikla kardiologická ambulancia.

slovakia

left justify in out

Na problém upozornil na zastupiteľstve Nitrianskeho samosprávneho kraja poslanec Gyula Borsányi (SMK-MKP). Ako povedal, obyvatelia okresu majú problém dostať sa na kardiologické vyšetrenie. „Hlavne ide o starších obyvateľov, ktorí sú nemobilní, ich požiadavka v susedných nemocniciach v Galante alebo v Nových Zámkoch nie je akceptovaná,“ uviedol.

Poslankyňa Helena Kováčová (Smer-SD), ktorá je zároveň lekárka, podčiarkla, že kardiologická ambulancia patrí do primárnej zdravotnej starostlivosti. "Zrejme asi pán doktor nenašiel za seba náhradu, nájsť odborníka je problém," podotkla. Riaditeľ Úradu NSK Dušan Guťan poslancov ubezpečil, že kraj bude situáciu riešiť.

O probléme vie aj primátor Šale Jozef Belický, ktorého navštívila obyvateľka, ktorá potrebuje kardiologické vyšetrenie. „Spýtala sa ma, čo má teraz robiť, pretože v Šali ambulancia zanikla a v Galante, v Nových Zámkoch a v Nitre ju odmietli. Jediné, čo bolo doteraz riešením, je, že sa obráti sa na niektoré zdravotnícke zariadenie v okolí, ale keď ju odmietajú alebo jej dávajú termín za dva - tri mesiace a pre ňu je to neakceptovateľné, ja naozaj neviem, čo má urobiť,“ povedal Belický.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies