V okrese Poprad vyhlásili na cestách prvý situačný stupeň

NETKY.SK • 11 Február 2020, 16:11 • 2 min
V okrese Poprad vyhlásili na cestách prvý situačný stupeň

POPRAD - Silné nárazy vetra a sneženie spôsobovali predpoludním aj popoludní komplikácie na cestách v oblasti Vysokých Tatier, Ždiaru a Kežmarku.

slovakia

left justify in out

V tejto súvislosti vyhlásili cestári z regiónu 1. situačný stupeň. Povedal to Roman Bednár poverený riadením Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja pre oblasť Poprad. Zároveň však dodal, že zatiaľ nebolo nutné žiadne úseky ciest uzavrieť.

 


Na cestách sa tvoria snehové jazyky a záveje, je preto potrebné zvýšiť opatrnosť. "Do terénu vyšla všetka dostupná technika a cesty priebežne pluhovali a posypávali,“ vysvetlil Bednár. Zároveň dodal, že vietor pomaly slabne. Cesty zafúkavalo aj vo vyšších polohách v okolí Levoče. Nikde inde v rámci regiónu nehlásili väčšie problémy.

Ako informuje Stredisko lavínovej prevencie Horskej záchrannej služby na svojej stránke, popoludní sa vo Vysokých Tatrách vplyvom sneženia a silného vetra zvýšilo aj lavínové nebezpečenstvo, a to na tretí stupeň z päťdielnej stupnice.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies