V okrese Lučenec polícia zatkla skupinu organizovaných podvodníkov

NETKY.SK • 28 August 2014, 13:52 • 2 min
V okrese Lučenec polícia zatkla skupinu organizovaných podvodníkov

LUČENEC - Kriminalisti prezidiálneho cieľového pátrania zorganizovali akciu na vypátranie a zadržanie členov organizovanej skupiny podvodníkov v spolupráci s kriminálkou v Lučenci.

slovakia

left justify in out

Ako TASR informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka, 11 osôb zadržali v okrese Lučenec, jednu osobu v okrese Rožňava. Krajský súd v Banskej Bystrici rozhodol o väzbe v 11 návrhoch. V jednom prípade návrh podaný nebol s ohľadom na osobu, ktorá je matkou niekoľkotýždňového bábätka.
     

Kriminalisti prezidiálneho cieľového pátrania zrealizovali pátraciu akciu potom, ako ich o spoluprácu požiadali kolegovia z Nemecka. Tí pátrali po 12 členoch organizovanej skupiny podvodníkov, ktorí sa nachádzali na území Slovenska. Slovenskí kriminalisti všetkých v krátkom čase vypátrali a zatkli. "Justičné orgány Spolkovej republiky Nemecko sa na základe dlhoročnej vzájomnej spolupráce obrátili na slovenských kolegov s požiadavkou o súčinnosť. Tento raz ju poňali naozaj vo veľkom, prezidiálnemu cieľovému pátraniu bolo doručených až 12 zatýkacích rozkazov. Týkali sa členov organizovanej skupiny podvodníkov, ktorí mali na jeseň minulého roku podviesť viacerých mobilných operátorov v Nemecku. V mestách Ingolstadt a Aichach mali predkladať fiktívne doklady a získať na ich základe luxusné značkové mobily. Následne mali zarábať aj na ich predaji za vyššiu hodnotu, než za akú ich nadobudli. Mali tak spôsobiť škodu viac ako 30.000 eur," informoval Slivka.
     

Polícii je desať členov organizovanej skupiny už dobre známych z minulosti, kedy sa mali dopúšťať drogových obchodov, vydierania, porušovania domovej slobody, ale aj krádeží, podvodov, či ohrozovania mravnej výchovy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies