V okrese Gelnica je nižší záujem o hlasovacie preukazy

NETKY.SK • 13 September 2010, 11:56 • 2 min
V okrese Gelnica je nižší záujem o hlasovacie preukazy

V okrese Gelnica je nižší záujem o hlasovacie preukazy

slovakia

left justify in out

img

Aj keď starostovia obcí v okrese Gelnica dostali list od predsedu Národnej rady SR Richarda Sulíka (SaS), nechystajú sa špeciálne vyzývať obyvateľov na účasť na referende. Ako pre TASR uviedol starosta Prakoviec Pavol Lukáš a starosta Mníška nad Hnilcom Ľudovít Kujnisch, plánujú, ako pri každom všeľudovom hlasovaní, len oznámiť cez obecný rozhlas čas a miesto konania referenda.
Starosta takmer dvojtisícovej obce Margecany Igor Petrík nad takouto možnosťou uvažuje. „Boli vynaložené určité finančné prostriedky a aby nevyšli nazmar, pouvažujeme nad tým z pragmatického dôvodu, či to neurobíme. Oznámime, že vtedy bude referendum a že by bolo dobre, keby sa na ňom zúčastnili, aby referendum malo aj nejaký význam. Nech vieme aspoň, ako sa ľudia vyjadria k otázkam referenda,“ uviedol pre TASR Petrík.
Podľa primátorky okresného mesta Gelnica Anny Nemčíkovej aj keď nedostali od predsedu parlamentu spomínaný list, nie je úlohou mesta aktívne vyzývať občanov na hlasovanie v referende. „Mesto si plní zákonom stanovené úlohy. Občanom oprávneným hlasovať v referende boli doručené oznámenia o mieste a čase konania referenda a na webstránke mesta sú základné informácie o referende,“ uviedla Nemčíková, podľa ktorej všeobecne predpokladaná nízka účasť nemá vplyv na jeho prípravu.
K dnešnému dňu mesto Gelnica vydalo 22 hlasovacích preukazov voličom, ktorí nebudú v čase referenda (18.9.) v mieste svojho bydliska, čo podľa Nemčíkovej nesignalizuje výrazne nižší, respektíve vyšší záujem o účasť ako na predchádzajúcich referendách. V porovnaní s júnovými parlamentnými voľbami, pri ktorých vydali okolo 100 voličských preukazov, je to však zatiaľ o dosť menej. Výrazný pokles zaznamenali aj v oslovených obciach okresu Gelnica. V Prakovciach vydali zatiaľ desať a v Margecanoch tri hlasovacie preukazy.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies