V okrese Brezno zaznamenali ďalšie tri prípady žltačky

NETKY.SK • 11 November 2016, 14:13 • 2 min
V okrese Brezno zaznamenali ďalšie tri prípady žltačky

BREZNO - V Breznianskom okrese zaznamenali tento týždeň ďalšie tri nové prípady žltačky. Ako informovala hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Banskej Bystrici Mária Tolnayová, v dvoch prípadoch ide o ochorenie u detí, jedno je z Brezna a druhé zo Závadky na Hronom, a v jednom u dospelej osoby z Brezna.

slovakia

left justify in out

"Od začiatku tejto epidémie ochorelo už 31 ľudí. Všetky prípady boli sérologicky potvrdené aj laboratórnym dôkazom protilátok proti vírusu žltačky typu A," priblížila Tolnayová.

 

Ľudí, ktorí sa s chorými kontaktovali, hygienici zaočkovali a poučili o pravidlách sprísnených preventívnych opatrení. Samotné protiepidemické opatrenia v ohniskách nákazy ako dezinfekcia, lekársky dohľad, očkovanie kontaktných osôb sa zabezpečujú podľa Tolnayovej priebežne.

 

"Navyše epidemiológovia urobili kroky aj smerom k obchodným reťazcom. Tie požiadali o zvýšenú pozornosť a dezinfekciu madiel nákupných košov či akýchkoľvek zábradlí v obchodoch, ktorých sa potenciálne môžu dotýkať infikované osoby a tak šíriť žltačku ďalej," dodala hovorkyňa.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies