V Okoličnom vybudovali moderný zberný dvor za 50 000 eur

NETKY.SK • 29 September 2013, 12:54 • 2 min
V Okoličnom vybudovali moderný zberný dvor za 50 000 eur

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Okrem bežne triedených zložiek odpadu môžu Liptovskomikulášania do zberného dvora od októbra voziť aj zelený a nebezpečný odpad, šatstvo, drobný stavebný a elektro odpad.

slovakia

left justify in out

V liptovskomikulášskej mestskej časti Okoličné vybudovalo mesto moderný zberný dvor za 50-tisíc eur. Okrem bežne triedených zložiek odpadu môžu Liptovskomikulášania do zberného dvora od 1. októbra voziť aj zelený a nebezpečný odpad, šatstvo, drobný stavebný a elektro odpad. Mestské Verejnoprospešné služby museli nájsť nový priestor pre zberný dvor po ukončení  nájomnej zmluvy dvora na Revolučnej ulici. „S týmito výdavkami sme v tomto roku nepočítali, preto sme radi, že sa nám zberný dvor podarilo vybudovať. Jeho sprevádzkovaním sa rozšíria možnosti na dovoz viacerých zložiek odpadu v ďalšej časti mesta. Zberné dvory využívajú obyvatelia Liptovského Mikuláša v stále väčšej miere,“ povedal riaditeľ Verejnoprospešných služieb Jozef Klepáč. V súvislosti s otvorením dvora mesto pripravilo aj jednorazovú akciu Zbierka vecí pre charitu. Veci určené pre charitu je možné priniesť do Okoličného od 1. do 11. októbra.

Mesto chce s novovybudovaným zberným dvorom zabodovať aj v súťaži Ekologický počin roka. Štvrtý ročník súťaže vyhlásila spoločnosť Envipak pre svoje partnerské samosprávy. Liptovský Mikuláš v minulosti už v tejto súťaži vyhral titul najviac separujúceho mesta na Slovensku. „Obyvatelia nášho mesta veľmi dobre pochopili myšlienku a ciele separovania a dnes patríme medzi najviac separujúce mestá na Slovensku. Podiel vyseparovaných zložiek odpadu má v Liptovskom Mikuláši rastúci trend. Verím, že novým zberným dvorom a po dokončení separačnej haly na Podbrezinách budeme stále napredovať,“ povedal liptovskomikulášsky viceprimátor Jozef Repaský.                          



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona